hero image

Egyre előrébb Russell és Hamilton, de a top 2-től messze az F1 erősorrendjében

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/15 20:13
Az F1.com frissítette a power rankingjét, amelyben továbbra is Charles Leclerc és Max Verstappen áll az első két helyen, a Mercedes-pilóták viszont gyorsan zárkóznak.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Múlt héten rendezték az Ausztrál Nagydíjat a Forma-1-ben, ezt követően pedig az F1.com szakértői frissítették a pilóták erősorrendjét. A melbourne-i teljesítményért 10-est kapott Leclerc, míg Albon 9,4 egységet kapott. Norris 8,6, Russell pedig 8,4 pontot kapott a szakértőktől, akik a futamon is előkelő helyen végeztek.

Verstappen, Perez és Hamilton is 8,2 pontot kapott az ausztráliai versenyen nyújtott teljesítményére, a 8 pontot pedig rajtuk kívül Alonso érte el.

A hazai versenyén szerzett hatodik helyezés 7,8 pontot ért Ricciardónak, Bottas pedig 7,6 ponttal gazdagodott. Az F1.com hozzáteszi, Gasly és Ocon is közel volt ahhoz, hogy a top 10-ben végezzenek a teljesítményük alapján.

A három futam utáni összetett állásban Leclerc jelentős előnnyel vezet Verstappen előtt, majd a két Mercedes-pilóta jön, akik egy-egy helyet tudtak javítani. Magnussen a harmadikról a negyedik helyre esett vissza.

Albon az abroncsok megkímélésével és a pontszerzésével a hatodik helyre jött fel összetettben, és a top 10-ben áll Perez, Norris, Ocon és Bottas is. A következő futam bő egy hét után jön, a helyszín pedig Imola.