Érdekes lenne meghallgatni a Ferrarit a jelenlegi helyzetről, miután Carlos Sainz Jr. még jobban teljesít azóta, hogy az olaszok úgy döntöttek, 2025-től már nem vele akarnak dolgozni Charles Leclerc csapattársaként.

Carlos Sainz Jr. az egyik legalulértékeltebb versenyző a Forma-1-ben, és ez összességében az elmúlt évtizedekre is igaz, ha összehasonlítjuk más versenyzőkkel. Max Verstappen a lehető legrosszabbkor került be az F1 Sainz szempontjából, így nem is kaphatta meg a Red Bull ülését, amire őszintén vágyott.

Más kérdés, hogy hamarosan fordulhat a kocka, és lehetséges, hogy a „bikák” komoly ajánlatot tesznek a spanyolnak, aki egykor a Red Bull tehetsége volt. Látván azt, hogy Ricciardo távozása óta nem találták meg a megfelelő csapattársat Verstappen mellé, nagyon is lehet ráció Sainz visszahívásában.

Soha nem volt még olyan jó helyzetben Carlos, mint most, hiába érkezik a helyére Leiws Hamilton. Sőt, furcsán hangozhat, de még az operációjából is jól jött ki, mert hamar visszatért, és a fájdalmai ellenére megnyerte az Ausztrál Nagydíjat. Mindez, ha nem lenne elég, legutóbb Japánban is legyőzte Charles Leclerc-t, akit jobb versenyzőnek tartanak.

Könnyen lehet, hogy Sainz előrébb végez majd az év végén, így igencsak visszás lehet az elküldése. A Mercedes is lecsaphat rá, mert még mindig nem találták meg Hamilton utódját, és ha Fernando Alonso távozik az Aston Martintól, Sainz szintén kapós lehet.

Gyakorlatilag topülések közül válogathat, és ha elég bátor, akkor Verstappen csapattársa lesz, cserébe viszont a mezőny legjobb autóját vezethetné. Az egyik legérdekesebb kérdés ez jelenleg, addig pedig nézzük meg Sainz újabb előzését Leclerc ellen Suzukából, aki egyre nagyobb nyomás alá kerülhet.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL