A Mercedes Forma-1-es csapatfőnöke, Toto Wolff kijelentette, hogy a május végi imolai futamig nem kerülnek komolyabb fejlesztések a W14-re, hogy a figyelmüket egyetlen csomagra összpontosítsák.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff már Bahreinben, az első 2023-as F1-es futam után elismerte, hogy teljes koncepcióváltást kell végrehajtaniuk, míg Andrew Shovlin elmondása szerint már a bahreini teszt előtt, a szélcsatornás fejlesztési időszak végén rájöttek erre.

A Sky Sportsnak Wolff az Ausztrál Nagydíj pénteki szabadedzései után elismerte, hogy a szezon első negyedét teljesen feláldozzák annak érdekében, hogy egy komolyabb fejlesztési csomagra összpontosíthassanak.

„A következő három versenyen nem lesznek fejlesztéseink, arra fogunk koncentrálni, hogy a beállítások módosításával hozzuk ki a legjobbakat a gumikból” – nyilatkozta az osztrák menedzser.

„Rendesen akarjuk csinálni ezt, de nem szabad csodákat várnunk egy év közbeni fejlesztéstől, nem fogjuk egyik versenyről a másikra megszerezni fél másodperc előnnyel a pole-pozíciót. A célunk az, hogy megszilárdítsuk a helyünket a Ferrari és az Aston Martin között, az kezdésnek egy jó lépés lenne.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL