hero image

Ekkorra zárkózna fel a Mercedes a Ferrarira és a Red Bullra

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/06/16 20:15
A Mercedes még arra számít, hogy igen nehéz Kanadai Nagydíj áll előttük, de azt követően már a fejlesztéseikkel karöltve megkezdenék a felzárkózásukat a két élcsapatra.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A vártnál is nehezebb versenyhétvégéje volt Bakuban a Mercedesnek, miután a barcelonai fejlesztéseikkel sem tudták minimalizálni az autójuk pattogását a huplis aszfalton.

„Arra nem számítottunk, hogy ennyire vissza fog esni a tempónk” – ismerte el a Mercedes főstratégája, James Vowles a csapat hivatalos YouTube csatornáján.

„Montrealban sem lesz nagyon más a tempónk, mint az elmúlt két futamon volt, a csomagunk nem elég jó ahhoz, hogy önerőből az élen legyünk. Továbbra is a Ferrarihoz és a Red Bullhoz kell mérnünk magunkat.”

Miután letudták a montreali utcai versenyt, a Mercedes arra számít, hogy az épített, simább aszfalttal rendelkező pályák jobban kedvezhetnek majd nekik.

Lewis Hamilton korábban azt tűzte ki célul, hogy a július 3-i Brit Nagydíjon már a győzelemért harcoljanak, és bár Vowles szerint ez még egy igen meredek cél, a Kanadai nagydíjat követően újabb lépéseket tehetnek meg az élmezőny felé:

„Talán Montrealban nem lesz akkora a lemaradásunk, mint Bakuban volt, de az azt követő versenyeken az új tapasztalatainkkal biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk olyan fejlesztéseket hozni, amelyek segítenek felzárkózni az élmezőnyhöz.”