hero image
DPPI

Eladja-e az F1-et 20 milliárd dollárért a Liberty Media?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Amikor Ricciardónak még nagyon ment az F1-ben

FORMA-1

Videón Jenson Button megdöbbentő hibája a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Óriási pofont kapott a két McLaren a Kínai Nagydíjon

FORMA-1

Videón Verstappen egészen hihetetlen F1-es startja 19 évesen a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2023/06/26 19:00
Az utóbbi hetekben több eladással kapcsolatos pletyka is szárnya kelt, melyekre most az F1 jelenlegi tulajdonosa is reagált.

Greg Maffei, a Forma-1-es versenysorozatot birtokló amerikai Liberty Media vezetője szerint a médiában korábban keringő, a franchise áráról szóló pletykák erősen alábecsültek.

Maffei beszélt arról is, hogy Szaúd-Arábia szponzori szempontból aktívan jelen van az F1-ben, de ennél több egyelőre nem történt.

"A szaúdiak bizonyos szempontból már most is partnerek, hiszen van náluk nagydíj, és az Aramco a szponzor, de minket soha nem kerestek meg az eladással kapcsolatban."

"Hogy őszinte legyek, a sajtóban korábban megjelent 20 milliárd dollár nem elég vonzó ár. A részvények 17-18 milliárd dolláron állnak, akkor miért adnánk el 20 milliárd dollárért? Sokkal többet szeretnék ennél! Kifejezetten optimisták vagyunk a jövőt illetően", mondta Maffei.

Maffei nemrég arról is szót ejtett, milyen gondokat okoz egy 11. csapat érkezése a Forma-1-be. Erről szóló írásunkat itt találjátok.