hero image
dppi

Eldőlhetett a Porsche 2026-os Forma-1-es sorsa – sajtóhír

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/03/22 11:55
A The Race információi szerint eldőlt, hogy a Porsche 2026-tól nem fog beszállni a Forma-1-be, annak ellenére, hogy továbbra is érdekli a formulaautózás királykategóriája.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A Volkswagen-csoport 2026-tól ismét ott lesz a Forma-1-ben az Audi révén, és sokáig az volt a terv, hogy a Porsche-márka is visszatér a száguldó cirkuszba, ahol utoljára 1991-ben szerepeltek.

A Red Bull-lal nagyon sokáig tárgyaltak is, sajtóinformációk szerint rendkívül közel voltak a megállapodáshoz, azonban végül nem csaptak egymás tenyerébe a felek. Ezenkívül még a McLarennel való tárgyalásaikról lehetett hallani.

A The Race pedig ma reggel arról számolt be, hogy mivel a 2026-os csatlakozási kilátásaik kilátástalannak tűnnek, így a Forma-1 helyett közép távon a már meglévő motorsport-programjaira fog koncentrálni a német autómárka.

A Porsche a Formula E-ben jelenleg vezeti a csapatbajnokságot, emellett a 963-as hiperautójukkal térnek vissza a WEC-be, valamint a Le Mans-i 24 órás versenyekre.

A The Race hozzáteszi, hogy a Porsche továbbra is érdeklődik a Forma-1 iránt, viszont közép távon nem fognak beszállni a sorozatba.