hero image

Eldőlt a versenyigazgató kiléte a Miami Nagydíjjal kapcsolatban!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/01 20:16
Sokáig kérdéses volt, hogy a két fertőzött versenyigazgató közül vajon valamelyikük tudja-e vállalni a munkát a Miami Nagydíjra, vagy egy ideiglenes helyettest kell kineveznie az FIA-nek, de most pont került az ügy végére.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Az FIA egy hete, az Imolai Nagydíj után nagyon aggódhatott, hiszen Niels Wittichről és Eduardo Freitasról kiderült, hogy koronavírussal fertőződtek, ami azt jelentette, hogy a Forma-1-nek más versenyigazgató után kell néznie, ha ők nem állnak majd készen. A The Race szerint azonban ez a probléma megoldódni látszik.

A közelgő Miami Nagydíjra egyértelmű szabályok vonatkoznak. Míg jelenleg a legtöbb országban elegendő az oltási igazolvány bemutatása, addig az Egyesült Államokban még mindig az a szabály, hogy negatív tesztet kell bemutatni. Ez azt jelentené, hogy Wittich és Freitas számára lehetetlen lenne beutazni Amerikába.

A színfalak mögött az FIA már készülődött egy vésztervre, amelyben Scot Elkins is szerepelhetett volna. Ez azonban a The Race szerint szükségtelennek tűnik. A múlt hét végén Wittich a hírek szerint negatív tesztetet tudott produkálni, így beutazhat Amerikába.

Freitas valószínűleg nem lesz jelen a futam alatt, hogy felkészüljön a spái Endurance-világbajnokságra. Ez azt jelenti, hogy Colin Haywood lesz Wittich helyettese a következő hétvégén, amely sok izgalmat ígér, már csak azért is, mert egy teljesen új pályára látogat a mezőny.