hero image

Eldőlt a versenyigazgató kiléte a Miami Nagydíjjal kapcsolatban!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

FORMA-1

Néz meg Hamilton leggyorsabb körét az új Mercedesszel a Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Látványos jelenetek az évadnyitó F1-es Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

Motorsport.hu
2022/05/01 20:16
Sokáig kérdéses volt, hogy a két fertőzött versenyigazgató közül vajon valamelyikük tudja-e vállalni a munkát a Miami Nagydíjra, vagy egy ideiglenes helyettest kell kineveznie az FIA-nek, de most pont került az ügy végére.
Ajánlott Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

Az FIA egy hete, az Imolai Nagydíj után nagyon aggódhatott, hiszen Niels Wittichről és Eduardo Freitasról kiderült, hogy koronavírussal fertőződtek, ami azt jelentette, hogy a Forma-1-nek más versenyigazgató után kell néznie, ha ők nem állnak majd készen. A The Race szerint azonban ez a probléma megoldódni látszik.

A közelgő Miami Nagydíjra egyértelmű szabályok vonatkoznak. Míg jelenleg a legtöbb országban elegendő az oltási igazolvány bemutatása, addig az Egyesült Államokban még mindig az a szabály, hogy negatív tesztet kell bemutatni. Ez azt jelentené, hogy Wittich és Freitas számára lehetetlen lenne beutazni Amerikába.

A színfalak mögött az FIA már készülődött egy vésztervre, amelyben Scot Elkins is szerepelhetett volna. Ez azonban a The Race szerint szükségtelennek tűnik. A múlt hét végén Wittich a hírek szerint negatív tesztetet tudott produkálni, így beutazhat Amerikába.

Freitas valószínűleg nem lesz jelen a futam alatt, hogy felkészüljön a spái Endurance-világbajnokságra. Ez azt jelenti, hogy Colin Haywood lesz Wittich helyettese a következő hétvégén, amely sok izgalmat ígér, már csak azért is, mert egy teljesen új pályára látogat a mezőny.