hero image

Eldőlt, hány sprint lesz a Forma-1-ben 2022-ben, a szabályok is változnak!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/02/14 20:18
A Forma-1 hétfő délután bejelentette, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is három sprintkvalifikációt fognak rendezni a száguldó cirkuszban, valamint most már pontok terén nagyobb lesz a tétje ezeknek a rövid futamoknak.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Tavaly debütált a Forma-1-ben a sprintkvalifikációs formátum, amelynek részeként a normál időmérő a pénteki napra „költözött”, és a szombat délutáni sprintkvalifikáció rajtrácsát alakította ki. A sprinten pedig az első három helyezett kapott pontot (3-2-1), és a körülbelül félórás futam határozta meg a vasárnapi nagydíj rajtsorrendjét.

A 2022-es idényre a sport szerette volna tovább növelni a sprintek számát, viszont ez nem jött össze, mivel sajtóinformációk szerint néhány nagyobb csapat több pénzt szeretett volna kapni a rendezett sprintekért, hogy ne fussanak ki a 140 millió dolláros költségvetési sapka összegéből.

Hétfő délután bejelentették, hogy marad a három sprint, ezeknek a helyszíne Imola, a Red Bull Ring, valamint Interlagos lesz, ezen kívül pedig a szabályok is átalakulnak kissé: az első 8 helyezett fog pontokat kapni (8-7-6-5-4-3-2-1), illetve tavalytól eltérően a statisztikákba a pénteki időmérő leggyorsabb versenyzője fog bekerülni pole-szerzőként.