hero image

Eldőlt, hány sprint lesz a Forma-1-ben 2022-ben, a szabályok is változnak!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/02/14 20:18
A Forma-1 hétfő délután bejelentette, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is három sprintkvalifikációt fognak rendezni a száguldó cirkuszban, valamint most már pontok terén nagyobb lesz a tétje ezeknek a rövid futamoknak.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Tavaly debütált a Forma-1-ben a sprintkvalifikációs formátum, amelynek részeként a normál időmérő a pénteki napra „költözött”, és a szombat délutáni sprintkvalifikáció rajtrácsát alakította ki. A sprinten pedig az első három helyezett kapott pontot (3-2-1), és a körülbelül félórás futam határozta meg a vasárnapi nagydíj rajtsorrendjét.

A 2022-es idényre a sport szerette volna tovább növelni a sprintek számát, viszont ez nem jött össze, mivel sajtóinformációk szerint néhány nagyobb csapat több pénzt szeretett volna kapni a rendezett sprintekért, hogy ne fussanak ki a 140 millió dolláros költségvetési sapka összegéből.

Hétfő délután bejelentették, hogy marad a három sprint, ezeknek a helyszíne Imola, a Red Bull Ring, valamint Interlagos lesz, ezen kívül pedig a szabályok is átalakulnak kissé: az első 8 helyezett fog pontokat kapni (8-7-6-5-4-3-2-1), illetve tavalytól eltérően a statisztikákba a pénteki időmérő leggyorsabb versenyzője fog bekerülni pole-szerzőként.