hero image

Eldőlt, hány sprint lesz a Forma-1-ben 2022-ben, a szabályok is változnak!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/02/14 20:18
A Forma-1 hétfő délután bejelentette, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is három sprintkvalifikációt fognak rendezni a száguldó cirkuszban, valamint most már pontok terén nagyobb lesz a tétje ezeknek a rövid futamoknak.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Tavaly debütált a Forma-1-ben a sprintkvalifikációs formátum, amelynek részeként a normál időmérő a pénteki napra „költözött”, és a szombat délutáni sprintkvalifikáció rajtrácsát alakította ki. A sprinten pedig az első három helyezett kapott pontot (3-2-1), és a körülbelül félórás futam határozta meg a vasárnapi nagydíj rajtsorrendjét.

A 2022-es idényre a sport szerette volna tovább növelni a sprintek számát, viszont ez nem jött össze, mivel sajtóinformációk szerint néhány nagyobb csapat több pénzt szeretett volna kapni a rendezett sprintekért, hogy ne fussanak ki a 140 millió dolláros költségvetési sapka összegéből.

Hétfő délután bejelentették, hogy marad a három sprint, ezeknek a helyszíne Imola, a Red Bull Ring, valamint Interlagos lesz, ezen kívül pedig a szabályok is átalakulnak kissé: az első 8 helyezett fog pontokat kapni (8-7-6-5-4-3-2-1), illetve tavalytól eltérően a statisztikákba a pénteki időmérő leggyorsabb versenyzője fog bekerülni pole-szerzőként.