hero image

Eldőlt, hogy pótolják-e az Orosz Nagydíjat

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

Motorsport.hu
2022/05/18 20:18
A Forma-1 hivatalosan is bejelentette, hogy nem pótolják az ukrajnai invázió miatt elmaradó Orosz Nagydíjat, mivel sem Katar, sem Szingapúr nem lenne megfelelő választás. A mezőny számára így 22 futamosra csökken a naptár.
Ajánlott Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

Rengeteg találgatás ment az Orosz Nagydíj pótlásával kapcsolatban az elmúlt hónapokban, miután az FIA már a szezon előtt bejelentette, hogy elmarad a futam az Ukrajnát ért támadások miatt. A legnagyobb esélyesnek a katari és a szingapúri pályákat tartották.

Februárban már tudni lehetett, hogy idén nem lesz futam Szocsiban, ezzel párhuzamosan pedig elindultak a találgatások, hogy melyik pálya ugorhat be a szeptemberi futam helyére. A legnagyobb esélyesnek Katart és Szingapúrt tartották.

Katar kiesése érthető, hiszen a futball világbajnoksággal párhuzamosan nem opció egy Forma-1-es futam megtartása, hiszen ez szervezésben is problémákat jelentene, ráadásul a szurkolókat is megosztaná, így pedig anyagilag sem érné meg egyik fél számára sem.

A Forma-1 most hivatalos oldalán közölte, hogy nem rendeznek futamot az elmaradó orosz hétvége pótlására, így pedig a pilóták fellélegezhetnek, hiszen csak 22 futamot kell teljesíteniük, ráadásul csak egy triplahétvége maradt hátra, amely nagy terhet vesz le a vállukról.