hero image

Eldőlt, ki vezetheti a Norris melletti McLarent a Bahreini Nagydíjon

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/03/16 20:19
A McLaren csapata hivatalosan is megerősítette, hogy Daniel Ricciardo részt tud venni a 2022-es szezon nyitófutamán Bahreinben.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Daniel Ricciardo engedélyt kapott arra, hogy részt vegyen a hétvégi Bahreini Nagydíjon, a 2022-es Forma-1-es világbajnokság első futamán. Az ausztrál versenyző a múlt héten kihagyta a teljes háromnapos bahreini előszezoni tesztet, miután pénteken pozitív lett a COVID-19 tesztje.

Bár voltak kisebb aggodalmak, hogy Ricciardo nem épül fel kellőképpen a szezonnyitó futamra, ami miatt a McLaren tartalékversenyzőt kereshetett volna, a brit csapat szerda reggel megerősítette, hogy több negatív COVID-tesztet is be tudott mutatni, és alkalmas lesz a versenyzésre – írja a RacingNews365.com.

A McLaren rövid közleményben erősítette meg versenyzőjük teljes felépülését:

„A McLaren F1 Team megerősíti, hogy miután a múlt héten pozitív lett a COVID-19 tesztje, Daniel mostanra számos negatív tesztet küldött vissza, így csütörtökön visszatér a paddockba, és készen áll a hétvégi Bahreini Nagydíjra" - közölte a csapat.

Kérdéses volt, hogy a negatív COVID-teszt ellenére megfelelő fizikai állapotban lesz-e az ausztrál ahhoz, hogy vezesse a McLaren autóját, de a csapat megnyugtatta a szurkolókat: „Daniel napról napra jobban érzi magát, mivel folytatta a felépülést, miközben a bahreini helyi szabályozást követve elkülönítve folytatta a gyógyulást."