Zajlik az első tesztnap Barcelonában, a korábbi Forma-1-es versenyző Jolyon Palmer pedig azt mondta, nagyon jónak tűnik a kanyarbejáratoknál a McLaren 2022-es autója, az MCL36.

A barcelonai tesztek első napján Lando Norris vezetheti a McLaren MCL36-ot, és délelőtt – a többiekhez viszonyítva – átlagosnak mondható távot tett meg, hiszen 14 óráig 50 kör állt a fiatal brit neve mellett.

Köridő tekintetében viszont a második helyen állt Norris, csak a ferraris Charles Leclerc előzte meg, és ekkor mindketten a C3-as keverékkel teljesített a leggyorsabb körüket. A wokingi alakulat vezérigazgatója, Zak Brown nemrég azt nyilatkozta, nem várnak világbajnoki címet idén és a következő 1-2 évben.

Ezzel együtt a korábbi Forma-1-es versenyző Jolyon Palmer, aki jelenleg a Sky Sports F1 szakértőjeként dolgozik, azt mondta a papaya autóról, hogy nagyon jól működik a kanyarbejáratokban, miközben a többiek kicsit alulkormányozottsággal szenvednek.

„A McLaren nagyon jónak tűnik a kanyarbejáratoknál, míg a többi autó kicsit alulkormányozottnak tűnik a 6-os kanyar felé. Nekem úgy tűnt, hogy Lando remekül tudta irányítani az autóját” – mondta a Forma-1-es versenyzőből lett szakértő.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL