hero image

Elismerően nyilatkozott a McLarenről a Sky F1-es szakértője

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/02/23 20:20
Zajlik az első tesztnap Barcelonában, a korábbi Forma-1-es versenyző Jolyon Palmer pedig azt mondta, nagyon jónak tűnik a kanyarbejáratoknál a McLaren 2022-es autója, az MCL36.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A barcelonai tesztek első napján Lando Norris vezetheti a McLaren MCL36-ot, és délelőtt – a többiekhez viszonyítva – átlagosnak mondható távot tett meg, hiszen 14 óráig 50 kör állt a fiatal brit neve mellett.

Köridő tekintetében viszont a második helyen állt Norris, csak a ferraris Charles Leclerc előzte meg, és ekkor mindketten a C3-as keverékkel teljesített a leggyorsabb körüket. A wokingi alakulat vezérigazgatója, Zak Brown nemrég azt nyilatkozta, nem várnak világbajnoki címet idén és a következő 1-2 évben.

Ezzel együtt a korábbi Forma-1-es versenyző Jolyon Palmer, aki jelenleg a Sky Sports F1 szakértőjeként dolgozik, azt mondta a papaya autóról, hogy nagyon jól működik a kanyarbejáratokban, miközben a többiek kicsit alulkormányozottsággal szenvednek.

„A McLaren nagyon jónak tűnik a kanyarbejáratoknál, míg a többi autó kicsit alulkormányozottnak tűnik a 6-os kanyar felé. Nekem úgy tűnt, hogy Lando remekül tudta irányítani az autóját” – mondta a Forma-1-es versenyzőből lett szakértő.