hero image
DPPI

Elképesztő, ahogy Alonso és Hamilton elkapja a rajtot Kanadában (videó)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2023/06/24 13:23
Érdemes megnézni az összehasonlítást a két világbajnokról, akik veteránok a Forma-1-ben, de még mindig úgy rajtolnak, ahogyan tették azt a 20-as éveikben.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

Fernando Alonso előbb debütált a Forma-1-ben, mint Lewis Hamilton, már csak a kora miatt is. Nem sokkal később Hamilton is megérkezett a kategóriába, ráadásul rögtön egy világbajnoki címre esélyes gépet kapott.

Nem sokan gondolták volna, hogy az akkor még újonc brit az újdonsült kétszeres világbajnoknak képes lesz feladni a leckét Ron Dennis nem kezelte valami jól a helyzetet Alonso és Hamilton között, ami a spanyol távozásába és a világbajnoki cím elvesztésébe került.

Legendás volt kettejük csatája, ami 1 szezonig tartott, nem tovább. Hosszú idő után ismét mindketten az élmezőnyben versenyeznek, csak közben Hamilton hétszeres világbajnok lett, de sokan így is magasabban jegyzik Alonso-t.

Egy biztos, mindketten a legjobbak közé sorolhatóak, és amit letettek az asztalra, az beszédes. Ráadásul Alonso a 40-es éveiben produkálja ezt, nem is akárhogyan, Kanadában a második helyen ért célba.

Fent megnézhetjük a két sztár startját, akik ugyanakkor léptek rá a gázra a startnál, de a Mercedes jobban gyorsult az Aston Martinnál. Többek között azt is megtudhattuk, a 100-as és a 200-as tempót mennyivel hamarabb érte el Hamilton, amivel előzni tudott.