hero image
DPPI

Elképesztő előnnyel vezeti a bajnokságot Verstappen a Magyar Nagydíj után

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Megroppant a nyomás alatt a Kínai Nagydíj első hazai versenyzője?

Motorsport.hu
2023/07/24 18:23
Már Sergio Pérez sem tudja igazán követni Max Verstappent, hiába ül ugyanabban a Red Bullban, kerek 100 pont van közöttük.

Max Verstappen ugyan kikapott a szombati időmérő edzésen a Magyar Nagydíjon, gyakorlatilag az első kanyarban eldöntötte a kérdést vasárnap. Lewis Hamilton pedig hiába rajtolt a pole-ból, azonnal elvesztette a vezető helyét, és még csak a dobogóra sem állhatott fel.

A McLaren közben egyértelmű második erő lett, ami még súlyos problémát okozhat a Mercedesnek, a Ferrarinak és az Aston Martinnak. Ha így folytatják a britek, csak idő kérdése, mikor érkeznek meg a Red Bull mögé a tabellán.

Ismét sok pontot gyűjtöttek, viszont az egyenesen sokkoló, hogy Verstappen 100 ponttal vezet Pérez előtt. A harmadik helyen továbbra is Alonso nevét találjuk 139 ponttal, akit 133 egységgel Hamilton követ.

Russell ugyan előrébb lépett, ez a 90 pont nem túl sok. Sainz viszont egy hellyel hátrébb került, és 87 egységgel várja a folytatást a 80 pontos Leclerc előtt. Norris egyelőre ugyan mindössze 60 pontot számol, ha ebben a tempóban halad előre, az év végére övé lehet a harmadik hely.

Közvetlen mögötte az idén különösen gyenge teljesítményt nyújtó Strollt találjuk. Eddig majdnem 100 ponttal gyűjtött kevesebbet az Aston Martinál, mint Alonso, és ez a különbség egyre kellemetlenebb lehet.