A Red Bull Forma-1-es csapata és Christian Horner körüli botrányban új fejlemények vannak a Kínai Nagydíj előtt, legalábbis sajtóbeszámolók szerint.

Az ügy a szezon előtti tesztek alatt indult be, miután kiderült, hogy a csapatfőnököt „helytelen viselkedéssel” vádolja egy női kollégája. Horner mindent tagad és a Red Bull egy belső vizsgálat után tisztázta is őt.

Nem zárult le azonban ezzel a történet, miután Bahreinben állítólag Horner által küldött WhatsApp-üzenetek szivárogtak ki, ennek következtében pedig a csapat számos kulcsemberének távozása felmerült, köztük Helmut Markóé, Adrian Neweyé és Max Verstappené is.

A Horner elleni panasztevőt ezután felfüggesztette a Red Bull, ő azonban fellebbezett a döntés ellen és külön panaszt nyújtott be a sportág irányító testületénél, az FIA-nál is. A The Sun új cikke szerint már ki is jelölték az ügyben eljáró úgy ügyvédet, aki a következő napokban meghallgatja a panasztevőt.

A lap emellett azt is írja, hogy az általa bemutatott bizonyítékok miatt Hornert ismét beidézhetik meghallgatásra, ahogy azt tették még az eredeti vizsgálat során is. A The Sun szerint a cégnél „senki sem akarja a szokásosnál tovább nyújtani” azonban az ügyet.

Hozzáteszik, hogy a Red Bull a vizsgálat lezárásával „hajlandó teljes betekintést engedni” az ügy körülményeibe, azonban addig a résztvevőktől sok információt nem fogunk megtudni, mivel mindketten titoktartási szerződést írtak alá.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL