hero image

Ennyiért lenne hajlandó Ricciardo felbontani a szerződését a hírek szerint

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/08/10 20:24
Továbbra is folyik a vita a McLaren és az Alpine között Oscar Piastri szerződtetésével kapcsolatban, azonban a wokingiaknak egy másik pilóta miatt is fogni kell a fejüket: Daniel Ricciardo miatt.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

A McLaren számára a nyári szünetet sok jogi huzavona jellemzi. Természetesen az Alpine-nal való civakodásról van szó, Oscar Piastri miatt, de az angol csapatnak Daniel Ricciardótól is meg kell szabadulnia. Az ausztrálnak ugyanis még érvényben lévő szerződése van, amit csak ő maga tudna felbontani.

A Speedcafe.com szerint Ricciardo szeretné minél több pénzt kérni, ha a McLaren meg akar szabadulni tőle. A lap több forrásra támaszkodva azt állítja, hogy Ricciardo 14 millió eurófeletti összeget szeretne kompenzációként. Megjegyzendő, hogy ez az összeg akár még lejjebb is mehet, ha a McLaren és Ricciardo valóban tárgyalni kezd.

Ricciardo állítólag beleegyezne abba, hogy a következő szezonban máshol keresett fizetését időarányosan visszafizeti a wokingi csapatnak.

Mielőtt Ricciardó ajánlatára tényleg rábólintanak, logikusnak tűnik, hogy a McLaren először Piastrit szeretné biztosítani. Valószínűleg ez a jogi csata az Alpine-nal is sok pénzbe fog kerülni. Piastri szerződésének kivásárlása legalább 10 millió euróba kerülne. Mindent egybevetve, összesen 24 millió euróért lehet versenyzőváltás a csapatnál.