hero image
dppi

Ennyire imádják Sainzot a Ferrari rajongói (videó)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2023/09/05 11:08
Nem kevés Ferrari-szurkoló küldte volna már el a csapattól a spanyolt, viszont azok is sokan vannak, akik imádják őt.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Carlos Sainz Jr. legnagyobb álma teljesülhetett azzal, hogy a Ferrarihoz igazolt. Egykor még azért küzdött, hogy a Red Bull lehetőséget adjon neki az első csapatnál, de ez nem történt meg, Max Verstappent választották.

A döntés egyértelmű volt, akárcsak az, hogy a holland minden idők egyik legjobb versenyzője, és lassan háromszoros világbajnoknak mondhatja magát. Messze magasabban jegyzik, mint az egykori spanyol csapattársát, aki azóta megjárta a Renault gyári csapatát, a McLarent és 2021 óta Ferrari versenyzője.

Ugyanakkor egy olyan korszakban versenyez az olaszoknál, amelyet a nyeretlenség jellemez, hiszen 2007-ben nyertek legutóbb egyéni címet. Rengeteg idő eltelt azóta, és Sainz egyelőre nem zárt az ötödik helynél előrébb a bajnokság végén.

2021-ben és 2022-ben is csak ötödik volt, jelenleg is ott áll. Sőt, idén először az Olasz Nagydíjon állt fel a dobogóra, bár az első helyről rajtolt, viszont a Red Bullokat ő sem tudta maga mögött tartani.

Ettől függetlenül az örömködés nem maradt el a verseny végén, a Ferrari rajongói nagyon örültek a spanyol harmadik helyének. Ez is valami, és Sainznak olyasvalamiben lehetett része, amiben azelőtt soha Monzában.