hero image
dppi

Ennyire imádják Sainzot a Ferrari rajongói (videó)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2023/09/05 11:08
Nem kevés Ferrari-szurkoló küldte volna már el a csapattól a spanyolt, viszont azok is sokan vannak, akik imádják őt.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Carlos Sainz Jr. legnagyobb álma teljesülhetett azzal, hogy a Ferrarihoz igazolt. Egykor még azért küzdött, hogy a Red Bull lehetőséget adjon neki az első csapatnál, de ez nem történt meg, Max Verstappent választották.

A döntés egyértelmű volt, akárcsak az, hogy a holland minden idők egyik legjobb versenyzője, és lassan háromszoros világbajnoknak mondhatja magát. Messze magasabban jegyzik, mint az egykori spanyol csapattársát, aki azóta megjárta a Renault gyári csapatát, a McLarent és 2021 óta Ferrari versenyzője.

Ugyanakkor egy olyan korszakban versenyez az olaszoknál, amelyet a nyeretlenség jellemez, hiszen 2007-ben nyertek legutóbb egyéni címet. Rengeteg idő eltelt azóta, és Sainz egyelőre nem zárt az ötödik helynél előrébb a bajnokság végén.

2021-ben és 2022-ben is csak ötödik volt, jelenleg is ott áll. Sőt, idén először az Olasz Nagydíjon állt fel a dobogóra, bár az első helyről rajtolt, viszont a Red Bullokat ő sem tudta maga mögött tartani.

Ettől függetlenül az örömködés nem maradt el a verseny végén, a Ferrari rajongói nagyon örültek a spanyol harmadik helyének. Ez is valami, és Sainznak olyasvalamiben lehetett része, amiben azelőtt soha Monzában.