hero image
dppi

Ennyit kellett fogynia Verstappennek a télen, hogy formába jöjjön

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/02/27 16:59
Max Verstappen a télen dőzsöléssel ünnepelte 2022-es világbajnoki címét a Forma-1-ben, mégis megfelelő súlyban tért vissza az új szezonra.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A Red Bull pilótája elmondása szerint az előző szezon vége után felszedett, majd hat hét alatt ledobott tíz kilót, hogy a szezonnyitó Bahreini Nagydíjra formába jöjjön. Általában csak öt kilót szokott hízni, de ezúttal megduplázta a szokott mennyiséget:

„Egész év alatt a 74 kilós normál súlyom alatt szoktam maradni szerintem, aztán adok magamnak általában egy hónapot, ami alatt azt eszem és iszom, amit csak szeretnék” – mondta a kétszeres világbajnok a De Telegraafnak.

Egyes Forma-1-es versenyzők ennél fegyelmezettebben állnak a dologhoz és igyekeznek egész évben versenysúlyukban maradni, de Verstappen nem tartozik közéjük, ugyanis, mint mondta: „Néha szeretem kicsit kínozni magam.”

Nem csak Verstappen ment azonban szigorú diétára, az RB19-es is ledobott pár kilót ugyanis az előző idény vége óta: „Az az autó sokkal túlsúlyosabb volt, mint én december végére, szóval elég komoly munkát végeztek vele.”