hero image

Ennyit kereshetnek az F1-es pilóták – nagy meglepetéssel a top 10-ben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/05/14 20:25
A Crash.net gyűjtése szerint továbbra is Lewis Hamilton és Max Verstappen a két legjobban kereső pilóta a Forma-1-es rajtrácson, illetve van egy nagy meglepetés is a top 10-ben: Lance Stroll.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

A Forma-1-ben hétpecsétes titok, hogy pontosan mennyit kereshetnek a versenyzők, így amikor az összegekre vagyunk kíváncsiak, leginkább a sajtó információira, illetve a szivárogtatásokra hagyatkozhatunk.

crash.net egy nemrégen közzétette cikkében azt gyűjtötte össze, hogy sajtóinformációk szerint mennyit kereshetnek a Forma-1 2022-es rajtrácsán a pilóták, azt természetesen mondani sem kell, hogy a legtöbben még a legrosszabbul kereső F1-es pilóta havi fizetését is elfogadnánk évi fizetésként.

Mögöttük Norris következik 20 millió fonttal, vagyis évi durván 9 milliárd forinttal, majd Alonso évi 15 millió fonttal, ami pedig szűk 7 milliárd forintnak felel meg, de Vettel és Ricciardo sem panaszkodhat a 12,2 millió fontjára (5,5 milliárd forint).

A portál szerint Leclerc és Sainz fizetése ugyanannyi, 9,8 millió font (4,4 milliárd forint), valamint Bottas és Stroll is ugyanannyit keres, 8,1 millió fontot (3,7 milliárd forint). A kanadai Aston-pilóta helye meglepő lehet a teljesítményét és az F1-es pedigréjét tekintve, de érdemes bekalkulálni, hogy az édesapja a csapat tulajdonosa.

Mögöttük Perez (6,5 millió font), Magnussen (4,9 millió font), majd az Ocon, Gasly, Russell hármas (4,1 millió font) következik, Russell kapcsán érdekes, hogy a hétszeres világbajnok csapattársa közel 10-szer annyit keres, mint ő.

A lista aljához közeledve Albon 1,6 millió fontot kereshet a Williamsnél, a Latifi, Csou, Schumacher hármas 816 ezer fontot, a „legszegényebb” F1-es pedig Cunoda az évi 615 ezer fontos keresetével – ez évi 278 millió, havi 23 millió forintnak felel meg.