hero image

Érdekes Forma-1-es jóslattal állt elő Nico Rosberg

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/05/15 20:27
A 2016-os szezon világbajnoka, Nico Rosberg úgy véli, elkerülhetetlen, hogy idővel elektromossá váljon a Forma-1, hogy megfeleljen a kormányok előírásainak.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Forma-1 2014 óta hibrid motorokat használni, a következő motorformulában pedig még nagyobb jelentőséget fog kapni az elektromos rész az erőforrásban. Emellett fenntartható üzemanyagokat is elkezdett használni a sport, hogy minél környezetbarátabb lehessen.

És bár ezek környezetvédelmi szempontból üdvözlendő lépések, a Mercedesszel 2016-ban világbajnoki címet szerző Nico Rosberg szerint nem biztos, hogy hosszú távon elégséges, és talán jöhetnek az elektromos motorok is a száguldó cirkuszba:

„Úgy gondolom, hogy a szintetikus üzemanyagok használata a mobilitás szempontjából nem a legjobb megoldás. De a szintetikus üzemanyagok nagyon is relevánsak a repülőgépek, a konténerhajók, a teherautók vagy bármely hasonló ágazatban.”

„Az F1 tehát ezen az úton fog haladni, és kulcsszerepet fog játszani az e-üzemanyagok fejlesztésében. Remélhetőleg ez az összes mobilitási ágazatnak is a hasznára válik. De vajon elég lesz-e ez ahhoz, hogy az F1 releváns maradjon, miközben szinte csak ők használnak e-üzemanyagot?”

„Nos ez hosszú távon egy kérdéses dolog. De ahogy Alejandro (a Formula E vezérigazgatója – szerk.) is mondja, lehet, hogy nekik is elektromos motorra kell váltaniuk” – véli a világbajnok a The Race szerint.