hero image
dppi

Erre készül Verstappen, ha befejezi Forma-1-es pályafutását

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/12/06 18:59
Max Verstappen Forma-1-es karrierjének napjai meg lehetnek számlálva, de a motorsporttal összességében más a helyzet, a világbajnok ugyanis a Forma-1 után a hosszú távú versenyek felé kívánna fordulni, hogy „kevesebb nyomással jobban szórakozzon.”
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

2022 folyamán Verstappen a Forma-1-es pilóta által aláírt leghosszabb szerződés haszonélvezője lett, 2028 végéig hosszabbított a Red Bullal. Abu-Dzabiban, ahol második világbajnoki szezonja záródott le, Verstappen elárulta, hogy a 23-24 versenyes szezonok miatt hat év múlva akár szögre is akaszthatja sisakját.

„Versenyzők vagyunk és szeretünk versenyezni. Nyilván jó, ha egy idény olyan, mint a tavalyi, de az is jó, ha olyan, mint idén. Nagyon kemény lenne, hogyha mindegyik év olyan kiélezett lenne, mint a tavalyi. A Forma-1 nagyon jó szórakozás és jelenleg sikeres is vagyok benne, de más dolgokat is akarok csinálni.”

„2028-ig szól a szerződésem, akkor már 31 éves leszek. Valószínűleg utána még pár évig versenyképes leszek. Azokban az években más dolgokat is ki akarok tapasztalni, kicsit jól szórakozni kevesebb nyomással.”

Fernando Alonsóval, a Forma-1 rangidősével ellentétben Verstappen nem akar negyvenéves korában a Forma-1-ben versenyezni. Azonban Le Mans-ban szívesen beülne a spanyol mellé, legalábbis a verseny a bakancslistája élén van.

Nemrég Alonso maga vetette fel az ötletet, a kétszeres Le Mans-i győztes szívesen ülne egy versenyképes csapatban Verstappennel, aki maga is vevő a dologra: „Ha Fernando megy, akkor csak egy olyan autóba ülne be, ami a győzelemre is esélyes, én is ilyen vagyok.”