hero image

Este ülnek össze a csapatvezetők az Orosz Nagydíjjal kapcsolatos hírek megvitatására

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/02/24 20:31
Csütörtök este a Forma–1-es csapatok találkoznak az FIA-val, hogy megvitassák az Oroszország és Ukrajna közötti válságot. A Forma–1 csütörtök reggel nem kívánta kommentálni a szeptember 25-re tervezett Orosz Nagydíj körüli helyzetet.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Nyikita Mazepin nem aggódik, mégis az Orosz Nagydíj lesz a fő téma csütörtökön Barcelonában. A verseny még messze van, de az F1-nek el kell gondolkodnia azon, hogy a sportágnak van-e kedve egy ilyen országba utazni. Oroszország csütörtök reggel megszállta Ukrajnát.

Max Verstappen és Sebastian Vettel már a barcelonai sajtótájékoztatón is megszólalt a helyzetről. A pilóták egyetértenek abban, hogy nem helyes Oroszországba utazni ilyen körülmények között. Vettel még azt is tudatta, hogy nem fog részt venni a nagydíjon, ha az F1 úgy dönt, hogy engedélyezi a futamot.

A sajtótájékoztató során Mattia Binotto megerősítette a The Race-nek, hogy a csapatok ma este találkoznak. „Ma este lesz egy megbeszélésünk, hogy megértsük és kezeljük a helyzetet. az F1 ebben a helyzetben nem a legfontosabb. Ami ott történik, az az. Ez nagyon szomorú.“

„Ez egy jó alkalom arra, hogy tükörbe nézzünk, ugyanis megmutatja, hogy nem az F1 a legfontosabb a világon. Számunkra az autónk teljesítménye a legfontosabb, az jár az agyunkban, addig mások az életükért küzdenek” – mondta a Williams csapatfőnöke, Jos Capito.

Az F1 egyelőre nem vetette fel annak a lehetőségét, hogy törölje az Orosz Nagydíjat, azonban a legfrisebb hírek nem túl bizalomgerjesztőek a térségből. Az viszont tény és való, hogy a futamot csak szeptember végén rendeznék meg, addig pedig még van idő arra, hogy a helyzet javuljon.