Talán még Fernando Alonso is meglepődik azon, milyen nehezen hat rá az idő vasfoga, noha már a 40-es éveiben jár.

Fernando Alonso egy igazi klasszis pilóta, aki számtalan rekordot döntött volna meg az elmúlt években, ha egy igazán versenyképes autót kap. Jobb nem belegondolni abba, mi történik, ha a Mercedest és a Red Bullt vezette volna a domináns időszakokban, aminek Lewis Hamilton és Sebastian Vettel talán súlyos kárát látta volna.

Egy biztos, messze szorosabb lett volna a bajnoki csata Vettel és Alonso csapattársaként, aki 2006-ban ugyan nagyon jó érzékkel váltott csapatot, hamar elhagyta a McLarent. Rögtön két további világbajnoki címet nyerhetett volna, és ott volt az ajánlat a Red Bulltól, majd jött a domináns időszak.

Ez pedig tovább négy-öt címet is jelenthetett volna neki, mert lehetséges, hogy 2009-ben neki sikerült volna az, ami Vettelnek nem a Brawn GP ellen. Sok a „ha”, de azt jól látni, hogy Alonso igencsak más szinten mozog, és a régi időket idézi, amikor idősebb versenyzői is voltak a Forma-1-nek.

Abszolúte beleillik ebbe a képbe, és a Kínai Nagydíjon is bizonyította, mire képes. Akkora rajtot vett, hogy a sokkal gyorsabb Red Bullt is lenyomta, pontosabban mondva azt a „bikát”, amit Pérez vezetett. Érdemes megnézni az összehasonlító videót, Alonso mennyivel jobban indult, és milyen érzékkel fért be a Red Bull elé.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL