A 2010-es Kínai Nagydíj igazi káosz volt, aminek a végén a McLaren kettősgyőzelmet aratott, ami nem volt benne a pakliban.

A 2010-es Kínai Nagydíjról mindenképpen érdemes megemlékeznünk, ami a maga káoszával az egyik legjobb futamot hozta. Az időmérő nem hozott meglepetést, a két Red Bull végzett az élen, Vettel magabiztosan szerezte meg a pole-t Webber előtt, majd jött Alonso a Ferrarival, mögötte Rosberggel, Buttonnal és Hamiltonnal.

Ez még az az időszak volt, amikor Schumacher újra az F1-es mezőny tagjává vált, viszont az időmérő nem sikerült számára, csak 9. lett Kubica és Massa mögött. A TOP-10-be még Sutil fért be, aki régóta nem tagja a sorozatnak, és már nem is lesz, pedig egykor sokkal nagyobb potenciál volt benne.

A futamról órákat lehetne beszélni, annyi minden történt abban a közel 2 órában. Button lehetett a legboldogabb, hiszen megnyerte a futamot Hamilton előtt, aki 1,5 másodperces hátrányban követte. A verseny előtt ez egyáltalán nemvolt benne a pakliban, ahogyan az sem, hogy Vettel csak 6. lesz, míg Webber a. 8. helyen végez.

A dobogó legalsó fokára Rosberg állhatott fel, addig Schumacher a másik Mercedesszel mindössze 1 pontot gyűjtött. Közvetlen Massa mögött végzett, akinek ugyancsak nem volt szerencséje, míg Alonso éppen hogy csak lemaradt a dobogóról. Az F1 szerkesztői összedobtak egy hosszabb extra videós anyagot a futamról, amit erre a linkre kattintva nézhettek meg.

A versenyt követően Button vezette a bajnokságot 60 ponttal az 50 pontos Rosberg mögött, majd jött Alonso és Hamilton 49 egységgel. Vettel három helyet visszacsúszva csak 45 ponttal várta a folytatást az 5. helyen, majd fordult a kocka, és a történet további részét már mindenki ismerheti.  

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL