Már a Kínai Nagydíj első szabadedzésén is történtek érdekes dolgok, volt mit látnia a közönségnek Sanghajban.

Mint ismeretes, a Forma-1 mezőnye visszatért Kínába, amire már csak a koronavírus miatt is várni kellett. 2019 óta nem versenyeztek a csapatok Kínában, azóta Sebastian Vettel is távozott a kategóriából, már nem része annak, de egy fordulat végén talán egy nap visszatérhet.

Az FP1 ideje alatt sem unatkozhattunk, már önmagában az komoly meglepetést jelentett, hogy a sokat kritizált Stroll végzett az élen az Aston Martinnal, ami jót tehetett az önbizalmának, még akkor is, ha csak egy szabadedzésről van szó, és egyáltalán nem reális arra gondolni, hogy a kanadai a leggyorsabb.

Mindenesetre érdekes volt látni a végeredményt, akárcsak Piastri második helyét Verstappen és Pérez előtt. Hülkenberg volt az ötödik, amivel Magnussent, Ocont, Albont, Ricciardót és Bottas előzte meg a TOP-10-ben. Ez azt is eredményezte, hogy a két Ferrari hátrébb végzett, míg Russell és Hamilton csak 17. és 18. lett.

Természetesen az extra felvételeket sem maradhattak el, amiket erre a linkre kattintva nézhettek meg, érhettek el. Hamarosan pedig jön a folytatás, és már nem kell sokat várnunk a vasárnapi futamra, aminek Verstappen a legnagyobb esélyese, de lehetnek meglepetések, mindenképpen érdemes figyelni az eseményeket.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL