Még szabad szemmel is jól látható, hogy George Russellt mennyire váratlanul érte a dolog az Ausztrál Nagydíjon Fernando Alonso mögött.

Nem is lehet kérdés, hogy Fernando Alonso a mezőny legtapasztaltabb pilótája, aki általában minimum egy lépéssel a többiek előtt jár. Nagy ravasz versenyző, és ezt már számtalanszor bizonyította, akkor, ha védekezni kell. Tipikusan az a versenyző, aki mellett szinte lehetetlen elmenni normál körülmények között.

Sosem tudni, mit fog csinálni, és valóban minden idők egyik legjobbja. A legutóbbi manővere azonban nem jött be, az FIA végül súlyos büntetést rótt ki rá, bár ez Russell helyzetén nem változtatott, aki rommá törte a Mercedest. Szerencsére a brit pilótának nem esett baja, az autójának annál inkább.

Még az is lehetséges, hogy jövőre csapattársak lesznek, mivel Hamilton biztosan távozik az év végén, aláírt a Ferrarihoz. Nem mellesleg Alonso és Russell nagyon jó barátok, és valószínűleg ez az incidens nem fog rontani a kapcsolatukon. A spanyol világbajnok magyarázatát nem fogadták el a bírák, mert az összes többi körben nem emelte le a gázról a lábát olyan hamar, mint akkor.

Ez pedig igencsak szemet szúrt az adatok elemzése közben, így Alonsónak ugrott a helye az Albert Parkban. Amúgy sem volt túl erős a versenye, több volt benne, és ez a büntetés csak olaj volt a tűzre. Végül az Aston Martin nem akart nagy ügyet csinálni ebből az egészből, és már javában készülnek a Japán Nagydíjra.

Közben elérhetővé tették azt a felvételt, amin Alonso hátsó kamerája is látható. Nem kell igazán magyarázni a dolgot, Russell szinte ráesett az Aston Martinra, majd tapadást veszített a Mercedes, és onnantól kezdve mindegy volt. Rég lepte meg ennyire bármi is a britet, de most már tudja, hogy ez is benne van a pakliban.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL