hero image

Ez a helyszín veheti át az orosz futam helyét az F1-es versenynaptárban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/04/28 20:33
Hiába próbálja az F1 megtartani minden idők eddigi leghosszabb szezonját, az Orosz Nagydíj szerződésének felbontásával még van egy papíron szabad hely a naptárban.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

A Forma-1 2022-es versenynaptárja eredetileg 23 futamból állt, azonban az Ukrajna elleni orosz invázió megindulása után az Orosz Nagydíj véglegesen kikerült a versenynaptárból – a pótlása miatt nem kell aggódnunk, Katar már tavaly bejelentette, hogy 2023-tól kezdve 10 éves szerződést kötöttek az F1-gyel

Az orosz futamot szeptember 25-én tartották volna, az F1 ázsiai triplájának részeként, Szingapúr és Suzuka előtt, és a legvalószínűbb forgatókönyvnek eddig az tűnt, hogy ismét Katar ugrik be a dohai MotoGP-pályával, még a foci vb kezdete előtt.

Az elismerte újságíró, Joe Saward értesülései szerint azonban az imolai paddockban már igen valószínűtlennek tartották ezt a lehetőséget, és két irányvonalat vázolt fel a 2022-es versenynaptárral változásával kapcsolatban.

A másik, jóval egyszerűbb megoldás az lenne, hogy egyetlen egy futammal sem helyettesítik Szocsit, amivel elkerülhető lenne, hogy az európai Spa-Zandvoort-Monza tripla után egy újabb triplahétvégét kelljen teljesítenie a csapatoknak.

Egyik lehetőségként értesülései szerint Katar helyett egy második versenyt is tartanának a szingapúri utcai pályán, ahol utoljára még a koronavírus-járvány előtt, 2019-ben versenyzett az F1.