hero image

Ez a helyszín veheti át az orosz futam helyét az F1-es versenynaptárban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/28 20:33
Hiába próbálja az F1 megtartani minden idők eddigi leghosszabb szezonját, az Orosz Nagydíj szerződésének felbontásával még van egy papíron szabad hely a naptárban.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Forma-1 2022-es versenynaptárja eredetileg 23 futamból állt, azonban az Ukrajna elleni orosz invázió megindulása után az Orosz Nagydíj véglegesen kikerült a versenynaptárból – a pótlása miatt nem kell aggódnunk, Katar már tavaly bejelentette, hogy 2023-tól kezdve 10 éves szerződést kötöttek az F1-gyel

Az orosz futamot szeptember 25-én tartották volna, az F1 ázsiai triplájának részeként, Szingapúr és Suzuka előtt, és a legvalószínűbb forgatókönyvnek eddig az tűnt, hogy ismét Katar ugrik be a dohai MotoGP-pályával, még a foci vb kezdete előtt.

Az elismerte újságíró, Joe Saward értesülései szerint azonban az imolai paddockban már igen valószínűtlennek tartották ezt a lehetőséget, és két irányvonalat vázolt fel a 2022-es versenynaptárral változásával kapcsolatban.

A másik, jóval egyszerűbb megoldás az lenne, hogy egyetlen egy futammal sem helyettesítik Szocsit, amivel elkerülhető lenne, hogy az európai Spa-Zandvoort-Monza tripla után egy újabb triplahétvégét kelljen teljesítenie a csapatoknak.

Egyik lehetőségként értesülései szerint Katar helyett egy második versenyt is tartanának a szingapúri utcai pályán, ahol utoljára még a koronavírus-járvány előtt, 2019-ben versenyzett az F1.