hero image

Ez a pálya lehet a favorit az elmaradó Orosz Nagydíj pótlására – sajtóhír

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/03/02 20:33
A portugál CM úgy tudja, hogy a 2020-ban és 2021-ben is F1-es nagydíjat rendező Portimaónak van a legjobb esélye arra, hogy beugorjon a szocsi aszfaltcsík helyére, miután szinte biztosan nem látogathat oda a Forma-1 mezőnye idén.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Az orosz-ukrán háború kitörése után nem sokkal a Forma-1 vezetői a csapatokkal tárgyaltak az Orosz Nagydíj sorsáról, a megbeszélésen pedig arra jutottak, hogy a jelen körülmények között lehetetlen megrendezni a nagydíjat.

És mivel az F1 szeretné megtartani a 23 futamos naptárát, így valószínűleg Szocsi helyére beugrik majd egy másik pálya, a sport maga viszont még nem adott ki információt azt illetően, hogy mely pályáknak van esélye erre.

A portugál napilap, a Corriero da Manha viszont úgy tudja, hogy a „pole” Portimaóé, a pálya igazgatója, Paulo Pinheiro pedig megerősítette a sajtóorgánumnak, hogy már tárgyalnak is a száguldó cirkusszal.

„Tárgyalunk a Forma-1-gyel arról, hogy mi tartsuk a helyettesítő versenyt. Viszont nagyon sok múlik a logisztikai problémák megoldásán” – fogalmazott Pinheiro.

CM szerint Portimaón kívül Németországnak és Törökországnak van még reális esélye a beugrásra, korábban arról is lehetett hallani, hogy Katar neve is benne van a „kalapban”. A német RTL pedig arról írt, hogy Hockenheimet nem kereste meg az F1 futamrendezés kapcsán.