hero image

„Ez egy olcsó húzás volt Helmut Markótól és a Red Bulltól”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/28 15:27
A korábbi F1-es pilótának, Johnny Herbertnek nem tetszett a Red Bull tanácsadójának azon beszólása Lewis Hamilton felé, hogy a britnek inkább vissza kellett volna vonulnia, látva, hogy mennyire szenved idén a Mercedes.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Négy futam után most már biztosnak mondható, hogy a címvédő gárda némileg egyértelműen mellélőtt idei autójával. A Red Bull és a Ferrari jelenleg messze mindenki előtt jár, miközben Hamiltonnak idén először nem jött össze a pontszerzés, hiszen csak a 13. helyen intették le.

Az Emilia Romagna Nagydíj során az egyik fontos pillanat az volt, amikor Max Verstappen lekörözte tavalyi bajnoki riválisát, amely elég jó képet festett arról, hogyan változott meg a két istálló helyzete az idei szezonra.

Amikor ennek kapcsán megkérdezték Markót, hogy szerinte Hamilton mire gondolhatott abban a pillanatban, az egyenes beszédéről is híres osztrák rávágta, hogy a hétszeres bajnok talán azon tűnődött, miért nem vonult mégis vissza a tavalyi év végeztével.

Ez a megnyilvánulás azonban nem tetszett Herbertnek, aki a Sky Sports interjújában osztotta meg gondolatait. „Hát ez elég olcsó húzás volt. Tipikus Helmut Marko és Red Bull, ha őszinte akarok lenni” – szúrt vissza Herbert.

„Azok után, ami a tavalyi évben történt, micsoda párharc volt Max és Lewis között, a Red Bull és a Mercedes között, a mindent eldöntő futamról pedig tudjuk, hogy mennyire katasztrofálisan rosszul alakult a vége. A Red Bull szeretné, hogy az ő autójukban üljön? Persze, hogy szeretné. Ők viszont tudják, hogy komoly veszélyt jelenthet majd rájuk, ha a Mercedes összeszedi magát.”

A kérdés persze csak az, hogy összeszedi-e még magát idén a német gyártó alakulata. Hamilton már lemondóan nyilatkozott az idei bajnoki esélyeikről, miközben Toto Wolff csapatfőnök azért még bízik abban, hogy megtalálják a megoldást az egyedi koncepciójukra, melyben továbbra is nagy lehetőségeket látnak.