hero image

„Ez egy olcsó húzás volt Helmut Markótól és a Red Bulltól”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/28 15:27
A korábbi F1-es pilótának, Johnny Herbertnek nem tetszett a Red Bull tanácsadójának azon beszólása Lewis Hamilton felé, hogy a britnek inkább vissza kellett volna vonulnia, látva, hogy mennyire szenved idén a Mercedes.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Négy futam után most már biztosnak mondható, hogy a címvédő gárda némileg egyértelműen mellélőtt idei autójával. A Red Bull és a Ferrari jelenleg messze mindenki előtt jár, miközben Hamiltonnak idén először nem jött össze a pontszerzés, hiszen csak a 13. helyen intették le.

Az Emilia Romagna Nagydíj során az egyik fontos pillanat az volt, amikor Max Verstappen lekörözte tavalyi bajnoki riválisát, amely elég jó képet festett arról, hogyan változott meg a két istálló helyzete az idei szezonra.

Amikor ennek kapcsán megkérdezték Markót, hogy szerinte Hamilton mire gondolhatott abban a pillanatban, az egyenes beszédéről is híres osztrák rávágta, hogy a hétszeres bajnok talán azon tűnődött, miért nem vonult mégis vissza a tavalyi év végeztével.

Ez a megnyilvánulás azonban nem tetszett Herbertnek, aki a Sky Sports interjújában osztotta meg gondolatait. „Hát ez elég olcsó húzás volt. Tipikus Helmut Marko és Red Bull, ha őszinte akarok lenni” – szúrt vissza Herbert.

„Azok után, ami a tavalyi évben történt, micsoda párharc volt Max és Lewis között, a Red Bull és a Mercedes között, a mindent eldöntő futamról pedig tudjuk, hogy mennyire katasztrofálisan rosszul alakult a vége. A Red Bull szeretné, hogy az ő autójukban üljön? Persze, hogy szeretné. Ők viszont tudják, hogy komoly veszélyt jelenthet majd rájuk, ha a Mercedes összeszedi magát.”

A kérdés persze csak az, hogy összeszedi-e még magát idén a német gyártó alakulata. Hamilton már lemondóan nyilatkozott az idei bajnoki esélyeikről, miközben Toto Wolff csapatfőnök azért még bízik abban, hogy megtalálják a megoldást az egyedi koncepciójukra, melyben továbbra is nagy lehetőségeket látnak.