hero image
dppi

Ez kell az Aston Martinnak Alonso szerint, hogy jövőre akár bajnokesélyesek legyenek

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/04/11 14:29
Fernando Alonsót meglepte, hogy az Aston Martin Forma-1-es csapata érkezése után már ilyen rövid időn belül versenyezni tud az élmezőny tagjaival, de szerinte még van valami, amiben tartani kell a tempót a riválisokkal.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Fernando Alonso a 2023-as szezonra az Aston Martinhoz szerződött az Alpine-tól, érkezése pedig egybeesett a 2022-es konstruktőri bajnokságot csupán a hetedik helyen befejező csapat formájának fellendülésével.

Az Aston Martin a 2023-as pontversenyben a második helyen áll három futam után, miután Alonso háromszor is a harmadik helyen ért célba. A spanyol ezután beszélt arról, hogy nem várta, ilyen hamar ennyire gyors lesz az autó:

„Abban reménykedtem, hogy 2023-ban tanulni fogunk és talán 2024-ben harcolhatunk a Ferrarikkal és a Mercedesszel. Azonban már Bahreinben, az első versenyen harcoltunk velük, szóval nyilván most már minden szebb, de van még mit tennünk.”

„A következő futamokon, Bakuban, Imolában, Barcelonában a többi csapat hoz majd fejlesztéseket és ebben a kategóriában is a topcsapatok között kell lennünk, ahogy a pályán, úgy a tervezésben is. Számos dolgot kell idén megtanulnunk ahhoz, hogy jövőre remélhetőleg bajnokesélyesek lehessünk.”