Fernando Alonsót meglepte, hogy az Aston Martin Forma-1-es csapata érkezése után már ilyen rövid időn belül versenyezni tud az élmezőny tagjaival, de szerinte még van valami, amiben tartani kell a tempót a riválisokkal.

Fernando Alonso a 2023-as szezonra az Aston Martinhoz szerződött az Alpine-tól, érkezése pedig egybeesett a 2022-es konstruktőri bajnokságot csupán a hetedik helyen befejező csapat formájának fellendülésével.

Az Aston Martin a 2023-as pontversenyben a második helyen áll három futam után, miután Alonso háromszor is a harmadik helyen ért célba. A spanyol ezután beszélt arról, hogy nem várta, ilyen hamar ennyire gyors lesz az autó:

„Abban reménykedtem, hogy 2023-ban tanulni fogunk és talán 2024-ben harcolhatunk a Ferrarikkal és a Mercedesszel. Azonban már Bahreinben, az első versenyen harcoltunk velük, szóval nyilván most már minden szebb, de van még mit tennünk.”

„A következő futamokon, Bakuban, Imolában, Barcelonában a többi csapat hoz majd fejlesztéseket és ebben a kategóriában is a topcsapatok között kell lennünk, ahogy a pályán, úgy a tervezésben is. Számos dolgot kell idén megtanulnunk ahhoz, hogy jövőre remélhetőleg bajnokesélyesek lehessünk.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL