hero image
dppi

Ez kéne ahhoz, hogy Horner kibéküljön az Andretti csatlakozásával a Forma-1-hez

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/01/27 10:59
Christian Horner elmondása szerint nincs ellenére, hogy az Andretti csatlakozzon a Forma-1-hez, azonban szerinte jobban tennék, ha ezt egy jelenlegi résztvevő csapat felvásárlásával tennék.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Christian Horner nincs ellene egy új csapat érkezésének a Forma-1-be, azonban vannak felmondásai. Az Andretti pályázatával sem szakmai vagy személyes problémái vannak, hanem gazdasági, mondta el a Racernek: „Ahogy az üzletben, itt is a pénzről szól a dolog. Lehetséges, hogy támogassuk őket így is, ha a csapatoknak kiosztott pénzdíj nő annyival, hogy ne veszítsünk rajta.”

A Red Bull főnöke reméli, meg tudnak egyezni az Andrettivel és a Cadillackel, mert szerinte csatlakozásuk jót tenne a Forma-1-nek: „Megértjük az FIA pozícióját, mert számukra, ha még egy csapat érkezne, annak nem lenne semmilyen pénzügyi következménye. Szerintem ezt a 2026-os Concorde Egyezménnyel el lehet intézni, elég jó időpontnak tűnik erre.”

2026-ban nem csak az új Concorde Egyezmény, hanem új műszaki szabályok is érkeznek, melyek egyszerűbb és gazdaságosabb, mégis ugyanolyan erős belsőégésű motorokat párosíthatnak, míg a villanymotorok, avagy MGU-K-k erősödhetnek.

Horner rámutatott arra is, hogy a McLaren és az Alpine csak saját érdekeik miatt támogatják az Andretti nevezését: A McLarennek közös üzlete van Michael Andrettivel, míg az Alpine motorszállítóként segítené őket, amíg a Cadillac fel nem nő a feladathoz.

„A többiek álláspontja viszont egyértelmű: miért akarnánk veszíteni a pénzdíj azon részéből, ami ma jár nekünk? A Liberty is tudja, hogy nem kellene többet fizetni, ők megvannak a tíz csapattal. Ugyanakkor, ha 11-12 csapat lesz, akkor minden csapat értéke csökken, szóval az ideális az lenne, ha egy mai résztvevőt vennének meg.”