hero image

Ez lehet a Ferrari „kisebb” fejlesztése a Miami Nagydíjra

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/04/26 20:35
Az olasz Corriere dello Sport szerint egy új hátsó szárnnyal fog készülni a debütáló Miami Nagydíjra a Ferrari csapata, a csapatfőnök Mattia Binotto pedig azt nyilatkozta, emelt fővel kell járniuk Imola után.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

Az Emilia-Romagna Nagydíj nem alakult fényesen a Ferrari szempontjából: Daniel Ricciardo hibája után Carlos Sainz kiesett a versenyből, Charles Leclerc pedig a harmadik helyen állva pördült meg, és végül a hatodik helyen ért célba.

A csapatfőnök Mattia Binotto ezt követően azt mondta, hogy emelt fővel kell járniuk továbbra is, és azt gondolja, egy jobb bokszkiállással Leclerc számára elérhető lehetett volna a második pozíció.

„Továbbra is emelt fővel kell járnunk. Rengeteg dolog akadályozott meg minket abban, hogy a maximumot hozzuk ki az autónkból: pechünk volt Sainz balesete miatt, Leclerc kiállása pedig messze volt a tökéletestől.”

„Enélkül a probléma nélkül talán megelőzhettük volna Perezt. Gyorsabbak voltak nálunk, de elérhető közelségben volt a második hely, Carlos versenye pedig egy más történet lehetett volna. A különbségek egyáltalán nem voltak nagyok” – mondta Binotto a Corriere dello Sportszerint.

Az olasz portál azt is hozzáteszi, hogy a Miami Nagydíjon a Binotto által korábban említett kisebb fejlesztés egy új hátsó szárny lehet, amellyel a miami aszfaltcsík vonalvezetéséhez igazodna a maranellói istálló.

A jól sikerült imolai futam következtében a Red Bull 13 pontra csökkentette a hátrányát a konstruktőri pontversenyben, így a Ferrarinak azért is kell küzdenie az idei első egyesült államokbeli versenyen, hogy megtartsák a vezető pozíciójukat.