hero image

Ez lehet a Mercedes 2022-es autójának egyik legnagyobb problémája Wolff szerint

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/10/06 20:36
A Mercedes Forma-1-es csapatfőnöke, Toto Wolff elismerte, hogy olyan problémával találkoztak a 2022-es Forma-1-es autójukkal, amilyennel már évek óta nem.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Hiába szerzett értékes pontokat a Miami Nagydíjon is a Mercedes, teljes tanácstalanság uralkodott a csapatnál a futam leintését követően, mielőtt nekiláthattak volna a Miamiban szerzett adataik kielemzésének.

A csapat autói ugyanis pénteken váratlanul versenyképesek voltak, Lewis Hamilton a második szabadedzésen jobb időt futott, mint másnap az időmérőn, de amilyen váratlanul ott voltak az élen a Mercedesek, olyan gyorsan vissza is csúsztak a középmezőnybe.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint fontos, hogy megtalálják a versenyhétvége pozitívumait, és szerinte közelebb kerültek az autó ideális működési tartományának megtalálásához, amellyel sokkal gyorsabbak lehetnének.

A problémát azt jelenti az AMuS értesülései szerint, hogy a csapat mérnökei elképesztően nehezen találják meg ezt a tartományt, amely „ablak” helyett akkora, mint egy ajtóba szerelhető kukucskáló, a helyzetüket pedig csak nehezíti, hogy nem támaszkodhatnak anélkül a pilóták visszajelzéseire, hogy ne kérdőjeleznék meg őket, Wolff el is árulta, miért:

„Az adatokon nem lehet kimutatni azokat az óriási változásokat, amelyeket a pilóták az autóban éreznek. Évek óta nem fordult elő velünk olyan, hogy a pilóták visszajelzései teljesen ellentmondtak volna az adatoknak.”

Wolff azt is elismerte, hogy az „oldaldoboz nélküli” koncepciójuknak, amellyel mindenkinél szabadabban hagyják a padlólemez felső felét, köze lehet a delfinezéshez, de egyelőre úgy fogalmazott, hogy nem gondolkoznak a kialakítás leváltásán, mert látják annak előnyeit is.