hero image

„Ez már nem az a Kimi volt, akit ismertünk...”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/05/17 15:32
A korábbi F1-es pilóta Marc Surer úgy gondolja, ideje volt Kimi Räikkönen visszavonulásának, és az Alfa Romeo Valtteri Bottas érkezésével és a Ferrari-motor maradásával is jól járt.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

A tavalyi szezon végén vonult vissza a Forma-1-ből Kimi Räikkönen, a korábbi F1-es pilóta Marc Surer pedig azt mondta, az Alfa Romeo jól járt a „finn cserével”, ugyanis Bottas éhesebb a sikerre, mint utolsó évében Kimi volt.

„Kimi már fáradt volt. Ez látszott, főleg az időmérőn. A versenyen természetesen még mindig jó teljesítményre volt képes a tapasztalatának köszönhetően. De az időmérőn... ez már nem az a Kimi volt, akit mi ismertünk” – mondta Surer a Formel1.de podcastjében.

A svájci expilóta hozzátette, a Ferrari-motor teljesítményének is nagy szerepe van abban, hogy a középmezőny erős kihívójának számít az Alfa Romeo, akik jelenleg az ötödikek a csapatbajnokságban.

„A másik dolog pedig az, hogy több motorerővel rendelkeznek. Ez körülbelül 30 lóerő, ami körülbelül 3 tizedmásodpercet jelent körönként, ami egy ajándék. Ha megnézzük, mennyire szoros a középmezőny, látszik, mekkora különbséget jelenthet három tized.”