hero image

Ez okozta Perez kiesését a Kanadai Nagydíjon

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/06/20 20:37
Míg Max Verstappen győzelmet aratott a Kanadai Nagydíjon, addig Sergio Pereznek nem volt ilyen jó napja, aki mindössze nyolc kör után kiesett a futamon. Helmut Marko elárulta, mi okozta Sergio Perez hirtelen kiesését a Kanadai Nagydíjon.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A mexikói a szombati kvalifikáción történt bukását követően a tizenharmadik helyről vágott neki a futamnak, ám mindössze nyolc körrel a vasárnapi verseny után egy meghibásodás miatt kénytelen volt feladni a futamot

Marko szerint a Red Bull mostanra azonosította, mi vezetett a problémához.

„A váltó volt az, ami elromlott. A váltó az élettartama végén járt, de bírnia kellett volna. Szóval gyanítjuk, hogy ez is a szombati baleset következménye lehetett, bár közvetlenül nem talált el semmit a váltóval. Sajnálatos volt, de láthattad, hogy a forgalomban milyen nehéz előzni. Még a legjobb autóknak is" - mondta a csapat tanácsadója az osztrák ORF televíziónak, melyet a RacingNews365.com idézett.

Perez problémái ellenére Marko hangsúlyozta, hogy Max Verstappen RB18-asán nem voltak hasonló gondok, és az egyetlen aggályos terület a fékek hőmérséklete volt.

„Nagyon figyeltük a hőmérsékletet. Inkább a fékek miatt aggódtunk. A verseny első szakaszában a határon voltunk a féktárcsák és a fékbetétek hőmérsékletét tekintve” – mondta.

Verstappen a 2022-es szezon hatodik győzelmét aratta Montrealban, ahol ellenállt a verseny végén Carlos Sainz Ferrarija által gyakorolt nyomásnak, és megszerezte a győzelmet.