hero image
dppi

Ez történt a Forma-1 misztikus 666. nagydíján 23 évvel ezelőtt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2024/04/01 16:47
23 évvel ezelőtt a Brazil Nagydíjon rajtelsőséget szerzett a Ferrari, de Michael Schumacher nem tudta győzelemre váltani azt.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

A Forma-1 666. nagydíját rendezték meg 2001-ben Brazíliában, de szerencsére nem hozott tragikus balesetet ez a furcsa szám, amiben sokan hisznek. Más kérdés, hogy sokak számára mégsem volt szerencsés a 666. nagydíj, mert sorra estek ki a mezőnyből, ami többeknek szemet szúrt, bár akkoriban hamarabb adták meg magukat a technikák, mint később.

Häkkinen, Barrichello, Räikkönen, Alonso, Verstappen, R. Schumacher, és többek között Montoya is kiesett. Összesen 12 olyan versenyző volt a mezőnyben, akik nem értek célba, Häkkinen például a váltó problémája miatt egyetlen egy kört sem futott, ami kényesen érintette, míg Schumacher óriási előnnyel megnyerte a világbajnokságot.

A Brazil Nagydíjat 2001-ben már a szezon elején megrendezték, ez volt a naptár harmadik versenyhétvégéje, amit Schumacher favoritként várhatott, két egymást követő győzelemmel a háta mögött. Az időmérő edzésen jól alakultak a dolgok, Schumacher a testvére előtt végzett, több mint 0,3 másodpercet adott neki.

Häkkinen pedig szinte ugyanazt az időt autózta meg, mint R. Schumacher, majd jött Montoya, Coulthard, Barrichello, Trulli, Frentzen, Heidfeld és az újonc Räikkönen a Sauberrel, aki külön engedéllyel debütálhatott, miután minimális volt a formulaautós tapasztalata, de hamar belátták a kétkedők, hogy feleslegesen aggódtak.

A Ferrarinak nem mellesleg ez volt a 140. rajtelsősége 23 évvel ezelőtt, míg jelenleg 249-nél tart. Tehát az elmúlt több mint 20 évben további 109 alkalommal húzták be az időmérőt. A futamot viszont egy fordulat végén Coulthard nyerte, megszerezvén ezzel a Mercedes 36. győzelmét motorgyártóként, addig a McLaren a 131. sikerének örülhetett.