hero image
dppi

Ez volt a Forma-1 2022-es szezonjának lélektani fordulópontja Horner szerint

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/12/17 14:29
Christian Horner szerint a Red Bull áprilisi, Emilia-Romagnai Nagydíjon aratott kettős győzelme volt az, ami megfordította a meccset köztük és a Ferrari között.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Az olasz csapat Bahreinben repülőrajtot vett, Charles Leclerc simán nyert, míg Max Verstappen és Sergio Perez is kiállni kényszerültek a verseny utolsó köreiben. Szaúd-Arábiában Verstappen kis különbséggel, de le tudta győzni riválisát, de Ausztráliában ismét kiesett üzemanyagszivárgás miatt, így ismét Leclerc állhatott a dobogó legfelső fokára.

A Ferrari tehát önbizalomtól duzzadva mehetett az imolai, számukra hazai pályán rendezett versenyre, de Carlos Sainz ütközésével a rajtnál és a Perezt üldöző Leclerc nagy hibájával 58 pontot ajándékoztak a Red Bullnak, miután Verstappen mind a sprintet, mint a főfutamot megnyerte.

A Scuderia ekkor még nem tudta, de ezzel egy hat versenyt átívelő győzelmi sorozata kezdődött a Milton Keynes-i gárdának, akiknek csapatfőnöke, Christian Horner úgy érezte, „a szezon elején a Ferrarinak gyorsabb volt az autója”, de fejlesztéseik és a maranellóiak hibái megkönnyítették a dolgukat:

„Azt hiszem, az, hogy kartávolságon belül tudtunk maradni hozzájuk képest, nagyon fontos volt. A mi bajnokságunk 21 versenyből áll, mert az évadnyitón nulláztunk, szóval muszáj volt valahogy rajtuk maradnunk.”

„Számomra az imolai volt az egyik legfontosabb hétvége a sprintversennyel, aztán a győzelemmel, hogy mindkettőt megnyertük, hogy kettős győzelmet szereztünk a Ferrari hazai pályáján, szerintem hatalmas lélektani dolog volt számunkra és talán számukra is. Fejlesztettük az autót, ledobtunk róla némi súlyfelesleget és aztán megjött a tempó. A srácok fantasztikusak voltak egész évben.”