hero image
dppi

Ez volt a Mercedes számára a szezon fordulópontja

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen: "Világbajnokként muszáj, hogy benne legyek a Netflix-sorozatban"

FORMA-1

Pereznek sem tetszik az FIA "szájkosár"-szabálya

FORMA-1

Szimulátor a magángépen? Verstappen reagált

FORMA-1

Perez ismét reagált a tavalyi csapaton belüli botrányra: "Nincs egó, csapatban gondolkodunk"

Motorsport.hu
2022/12/09 12:29
A Mercedes pálya melletti mérnökeit vezető Andrew Shovlin a Spanyol Nagydíjat jelölte ki a csapat idei Forma-1-es szezonjának fordulópontjaként.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

A nyolcszor egymás után konstruktőri bajnoki címet nyerő csapatnak borzalmas éve volt, csak egy futamgyőzelmet szereztek George Russell révén Brazíliában. Az új szabályok bevezetésével a pattogás egyes autókat jobban érintett, mint másokat, a Mercedes pedig különösen szenvedett emiatt, ezért a Red Bull és a Ferrari helyett a középmezőnyhöz voltak közelebb.

A fejlesztésekkel azonban a W13 egyértelműen a harmadik leggyorsabb autó lett, majd az utolsó, az Amerikai Nagydíjon bemutatott csomag a győzelem felé lendítette őket. Arra a kérdésre, hogy mi lehetett a fordulópont a csapat számára 2022-ben, Shovlin azt mondta: „Barcelona lesz az, ami a mérnökök fejében így fog élni.”

„Barcelonában tettük a legnagyobb lépést afelé, hogy felülkerekedjünk az aero-pattogós jelenségen. Képesek voltunk jó teljesítményt elérni, de ott láthattuk, hogy más probléma is volt ezen felül az autóval.”