hero image

Ezek a legnehezebb autók a Forma-1 2022-es rajtrácsán – sajtóhír

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/04/16 20:37
Az Aston Martin kocsija lehet a legnehezebb a 2022-es rajtrácson, míg a Ferrari ilyen tekintetben is jól áll a nextgen-auto.com beszámolója szerint.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

nextgen-auto.com-on megjelent írás szerint a csapatok jelentős része bőven átlépi a Forma-1-ben meghatározott 798 kg-os minimumtömeget. A skála egyik végén a Williams, Alfa Romeo, AlphaTauri, Ferrari négyes található, akik 800 kg körül lehetnek.

A Haas 803, a McLaren 805, a Mercedes pedig 806 kg-os lehet, a két legnehezebb kocsi pedig a Red Bull (810) és az Aston Martin (815). Utóbbi istálló az egyetlen a mezőnyben, amely 3 futam után pont nélkül áll.

Ezzel együtt az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack úgy véli, hogy van potenciál az AMR22-esben, amelyet a két „normál” pilótájukon kívül a tartalékversenyzőjük, Nico Hülkenberg is vezetett már.

„Van potenciál az autónkban, de vannak aerodinamikai és súlyproblémáink. Már sikerült előrelépnünk a súly terén, aerodinamikai téren viszont még nem. A delfinezés miatt falakba ütközünk, ami nagyon frusztráló” – mondta a csapatfőnök.