hero image

Ezek a legnehezebb autók a Forma-1 2022-es rajtrácsán – sajtóhír

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

FORMA-1

Fontos bejelentés érkezett a magyarországi MotoGP-közvetítésekről

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

Motorsport.hu
2022/04/16 20:37
Az Aston Martin kocsija lehet a legnehezebb a 2022-es rajtrácson, míg a Ferrari ilyen tekintetben is jól áll a nextgen-auto.com beszámolója szerint.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

nextgen-auto.com-on megjelent írás szerint a csapatok jelentős része bőven átlépi a Forma-1-ben meghatározott 798 kg-os minimumtömeget. A skála egyik végén a Williams, Alfa Romeo, AlphaTauri, Ferrari négyes található, akik 800 kg körül lehetnek.

A Haas 803, a McLaren 805, a Mercedes pedig 806 kg-os lehet, a két legnehezebb kocsi pedig a Red Bull (810) és az Aston Martin (815). Utóbbi istálló az egyetlen a mezőnyben, amely 3 futam után pont nélkül áll.

Ezzel együtt az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack úgy véli, hogy van potenciál az AMR22-esben, amelyet a két „normál” pilótájukon kívül a tartalékversenyzőjük, Nico Hülkenberg is vezetett már.

„Van potenciál az autónkban, de vannak aerodinamikai és súlyproblémáink. Már sikerült előrelépnünk a súly terén, aerodinamikai téren viszont még nem. A delfinezés miatt falakba ütközünk, ami nagyon frusztráló” – mondta a csapatfőnök.