A Ferrari 2023-ra fel szeretne zárkózni a Red Bullra, ennek érdekében pedig kialakítottak egy külön teret, ahol a bokszkiállásokat gyakorolhatják a Forma-1-es szezon kezdete előtt.

A Ferrari célul tűzte ki magának, hogy ezerszer gyakorolják a kerékcseréket, mielőtt a Forma-1-es szezon elindul. A Red Bull híres arról, hogy a bokszutca leggyorsabb kezű csapata, a Scuderia azonban méltó kihívójuk szeretne lenni.

A Motorsport.com olasz kiadásának információi szerint a csapat maranellói főhadiszállásán, a fioranói tesztpályán kialakítottak egy területet, ahol két szerelőcsapat heti háromszor, minden alkalommal napi húsz kerékcserét szimulál.

Ezzel a Ferrari ezer kerékcserét tervez letudni, mielőtt március 5-én elkezdődik Bahreinben a 2023-as szezont. A csapat nem akar a leggyorsabb lenni, de a 2018-as Ferrari SF-71-gyel való gyakorlással tartósan szeretnék a kiállások idejét három másodperc alá szorítani.

2022-ben a Ferrari kerékcseréinek 73%-a volt három másodperc alatti, ami azonban csalódás volt, mivel a 80%-ot célozták meg. Most szeretnék ezt feltornászni 84%-ra. Emellett azért is szükség van a gyakorlásra, hogy mindig legyen két harcra kész alakulatok, hogy a „tartalékok” ugyanolyan profik legyenek, mint az állandó szerelőgárda.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL