hero image
dppi

Ezer kerékcsere: Újabb téren erősít a Ferrari a Red Bull ellen

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/01/30 06:59
A Ferrari 2023-ra fel szeretne zárkózni a Red Bullra, ennek érdekében pedig kialakítottak egy külön teret, ahol a bokszkiállásokat gyakorolhatják a Forma-1-es szezon kezdete előtt.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A Ferrari célul tűzte ki magának, hogy ezerszer gyakorolják a kerékcseréket, mielőtt a Forma-1-es szezon elindul. A Red Bull híres arról, hogy a bokszutca leggyorsabb kezű csapata, a Scuderia azonban méltó kihívójuk szeretne lenni.

A Motorsport.com olasz kiadásának információi szerint a csapat maranellói főhadiszállásán, a fioranói tesztpályán kialakítottak egy területet, ahol két szerelőcsapat heti háromszor, minden alkalommal napi húsz kerékcserét szimulál.

Ezzel a Ferrari ezer kerékcserét tervez letudni, mielőtt március 5-én elkezdődik Bahreinben a 2023-as szezont. A csapat nem akar a leggyorsabb lenni, de a 2018-as Ferrari SF-71-gyel való gyakorlással tartósan szeretnék a kiállások idejét három másodperc alá szorítani.

2022-ben a Ferrari kerékcseréinek 73%-a volt három másodperc alatti, ami azonban csalódás volt, mivel a 80%-ot célozták meg. Most szeretnék ezt feltornászni 84%-ra. Emellett azért is szükség van a gyakorlásra, hogy mindig legyen két harcra kész alakulatok, hogy a „tartalékok” ugyanolyan profik legyenek, mint az állandó szerelőgárda.