hero image
dppi

Ezért hibázott annyit Sainz az év elején

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Újabb nézetből Fernando Alonso mágikus startja a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

FORMA-1

Óriási jelenet: Bottas irigykedve nézte a kiállást (videó)

Motorsport.hu
2022/12/09 08:59
Carlos Sainz úgy érzi, a Forma-1 2022-es szezonjának elején hozzá kellett szoknia ahhoz, hogy az élbolyban versenyzik, de reméli, jövőre már hasznosíthatja az idén tanultakat.
Ajánlott A McLaren pilótája is odaszúrt Lance Strollnak

Az Ausztrál Nagydíj időmérőjének utolsó pillanatában elkövetett hiba, a másnapi, csapattársa, Charles Leclerc által uralt versenyen a kiesés, újabb hiba az imolai kvalifikáción majd egy baleset Miamiban a szabadedzésen. Carlos Sainznak sok bakija volt az idei szezonban, ami megmutatta, mennyire ismeri az F1-75-öt ő és Leclerc.

„Nem szoktam hozzá, mennyi stresszel jár, hogy az ember az élbolyban versenyez” – mondta Sainz a racingnews365.com szerint. A McLaren volt pilótájának valóban idén volt először olyan autóban, ahol futamgyőzelmekért harcolhatott, amit végül Silverstone-ban meg is szerzett.

Bár a tavalyi SF21 jóval erősebb volt a 2020-as SF1000-nél, győzelmi esélye csak Monacóban volt, ahol Charles Leclerc az időmérőn összetörte az autót, és bár a pole-ból indulhatott volna, az autó a rajtrácsra vezető körön megadta magát.

„Hozzá kellett szoknom az autóhoz az év elején és az első pár versenyen nem is voltam olyan gyors, mint a bajnokság végén. Remélem ebből a helyzetből jövőre ki tudok hozni valamit és jobban kezdem az évet. Keményen dolgozunk, hogy a lehető legjobban fejlesszük az autót” – tette hozzá Sainz.