A Forma-1-es tervezőlegenda, Adrian Newey jövője a Red Bullnál nem tisztázott, miután az elmúlt hetekben szárnyra keltek a hírek arról, hogy egyik riválisuk szemet vetett rá.

Newey tervezői géniusza számos Forma-1-es csapat sikerének sarokköve volt a történelem során. A 90-es éveket uraló Williamsektől a Red Bullt a közelmúltbeli sikereiig repítő aerodinamikai trükkökig Newey 12 konstruktőri bajnoki címet hozott össze és olyan legendák bajnoki címeiben működött közre, mint Nigel Mansell, Alain Prost és Sebastian Vettel.

Azonban a csapatfőnök, Christian Horner miatt számos kulcsfigura jövője bizonytalanná vált a Red Bullnál, hónapok óta suttognak a paddockban távozó nagy nevekről, Neweyval az élen. De vajon van a pletykák mögött valami?

Newey az, aki a Red Bull első saját hiperautóját, az RB17-et fejleszti és az európai Le Mans-sorozatban szereplő Richard Bradley szerint lehetnek olyan „motorsporton kívüli” projektek, melyek az Aston Martinhoz vonzhatják őt. Erről az On Track GP podcastban beszélt:

„Számos olyan projekt van, ami, az általam hallottak és az iparban dolgozók által elmondottak alapján, elcsábíthatja Neweyt az Aston Martinhoz a motorsporton és Forma-1-en kívüli projektekhez. Nem hiszem, hogy egy ilyesmi pletyka ok nélkül előkerülne, szerintem voltak már előzetes tárgyalások.”

Fontos megjegyezni, hogy ha Newey valóban távozik, felmondási ideje miatt vélhetően 2025-ben nem tudna még munkához látni, azaz 2026-ra térhetne vissza, ahol a sportág új szabályzat alapján fog majd működni.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL