hero image

Ezért lehet különösen fontos a Miami Nagydíj a Mercedes 2022-es szezonjának szempontjából

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/28 20:40
A Mercedes még mindig kutatja, mitől delfinezik ennyire a 2022-es Forma-1-es autójuk, a W13, a szezon ötödik versenye azonban vízválasztó lehet a konstruktőri világbajnoki címvédők szempontjából.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A 2022-es Forma-1-es szezon előtt csak 6 napja volt a csapatoknak arra, hogy megbarátkozzanak az új autóikkal, a tanulási folyamatnak azonban keresztbe tett az autók delfinezése, amivel sem a CFD programokban, sem a 180 km/h-ra korlátozott szélcsatornákban nem találkoztak korábban.

A jelenséggel még mindig a Mercedes küzd a legjobban, és az eddigi apróbb fejlesztéseik sem javítottak a helyzetükön – a folyamatosan rossz időmérős teljesítményükhöz képest pedig kisebb csoda, hogy már dobogós helyezést is szereztek.

Andrew Shovlin, a Mercedes vezető pályamérnöke szerint Miami különösen fontos lesz a csapatának szempontjából, ugyanis most először fognak olyan nagyobb fejlesztések felkerülni az autóra, amit már az idei tapasztalataik felhasználásával készültek.

„Remélhetőleg már Miamiban új alkatrészekkel tudjuk felszerelni az autónkat” – mondta Shovlin a Mercedes hivatalos YouTube csatornáján. „Ezek a fejlesztések a terveink szerint megmutatják majd, hogy jó irányba haladunk-e.”

„Arra nem számítunk, hogy egy éjszaka alatt megfordítjuk a szerencsénket, de ha már meg tudnánk bizonyosodni arról, hogy tényleg megtaláltuk-e a problémáink forrását, és tényleg jó irányba megyünk a fejlesztéseinkkel, azzal elégedettek lennénk.”