Günther Steiner szerint Mick Schumacher sokszor meglepte őket a jó teljesítményével, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy sokkal több tapasztalatra volt szükségük, amely megvan Nico Hülkenbergben.

Az idei Forma-1-es szezon egyik nagy kérdése, hogy kifizetődik-e a Haas kockázatvállalása azzal, hogy elküldték Mick Schumachert, akinek a helyére a nagy visszatérő Nico Hülkenberget szerződtették. Egyes vélemények szerint a fiatal németben nagy potenciál rejlett, ezért nem kellett volna elküldeni.

Günther Steiner azonban más véleményen van. Úgy gondolja, hogy két év az F1-ben nem elegendő, és egész egyszerűen a nagy tapasztalat többet ér, mint egy tehetséges, de az útja elején álló fiatal pilóta.

„Sokat fejlődött tavaly” – árulta el Steiner az Auto Motor und Sportnak. „Voltak olyan pillanatai, amelyek nagyon jók voltak. Azt kell mondanom, mindannyiunkat kellemesen meglepett, ahogy teljesített.”

„De az összességében a teljes csomagot tekintve, csak azért, hogy segítsük a csapatot, úgy döntöttünk, hogy ismét egy tapasztalt versenyzőt veszünk magunkhoz, mint ahogyan 2018-ban is tettük.”

A csapatfőnök szerint nem ez az első alkalom, hogy hasonló folyamaton mennek keresztül, és felemlegette a 2018-as szezont, amikor Gutierrezzel voltak hasonló helyzetben, mint tavaly Schumacherrel.

„Amikor bekerültünk a Forma-1-be, az első évben ott volt Romain [Grosjean] és Esteban [Gutierrez], és valami hasonló volt a felállás [csak egy tapasztalt versenyzővel]. Esteban nem volt rossz, de úgy gondoltuk, hogy szükségünk van valakire, akinek kicsit több tapasztalata van.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL