Daniel Ricciardo elmondta, miért döntött úgy, hogy inkább a Red Bullhoz megy harmadik pilótának a Mercedes helyett a Forma-1 2023-as szezonjára.

Ricciardo a Red Bull harmadik pilótája lesz, miután a McLaren felbontotta a szerződését, hogy honfitársára, Oscar Piastrira cserélje őt. A nyolcszoros futamgyőztes a Haas vagy a Williams ülése helyett inkább egy évet kivesz, hogy összeszedje magát, miután a McLarennel két nehéz szezonon van túl.

Új szerepében a Red Bullnál – ahol korábban 2014 és 2018 között már versenyzett – a szimulátorban fog vezetni, emellett ő fogja vezetni a csapat autóját különböző marketingeseményeken is. Az In The Fast Lane podcast vendégeként Ricciardo elárulta, hogy a Mercedesszel is tárgyalt, de ahogy haladt az idő „logikusabb döntésnek tűnt” visszatérni a Red Bullhoz.

„Szóval voltak tárgyalások a Mercedesszel is és az ő megkeresésüket is, hogy mondjam, nagyra értékeltem, mert oda is szívesen mentem volna. Azonban, mondjuk úgy, kicsit leálltak a dolgok, aztán a Red Bullos cucc egyre logikusabb döntésnek tűnt és végül természetesen ide lyukadtunk ki.”

„Persze egy részem mindig is elgondolkodott a dolgon, mert már akkor is, amikor a Red Bullnál voltam, a Mercedes volt A Csapat. Mindig uralták a mezőnyt, szóval mindig gondolkodtam azon, mi lenne, ha. Már akkoriban is beszéltem velük párszor és jó volt, hogy most is leültünk. Nagyon jól esett, hogy az elmúlt évek két topcsapata is gondolt rám.”

„Ahogy mondtam azonban, a Red Bull ajánlata, ahogy komolyabbra fordultak a dolgok, egyre logikusabb döntésnek tűnt. Arra is gondoltam, hogy az elmúlt években elég sokat ugráltam, szóval jót fog tenni az ismerős környezet, azok az emberek, akikkel már dolgoztam együtt és az autó, amivel összeszoktam, még ha az változott is.”

„Csak így visszagondolva arra, milyen volt a szimulátoros munka, meg az ilyenek, egyszerűen úgy éreztem, hogy ez a környezet lesz a legjobb arra, hogy lenyugodjak és kitaláljam, ezután mi a következő lépés és mit akarok valójában 2023 után.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL