A McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella elárulta, a Forma-1-es alakulat a konstruktőri bajnokság harmadik helyével lenne boldog az idény végén.

A wokingi osztag egyelőre tartja is ezt a célt, mivel négy verseny után csak a Red Bull és a Ferrari van előttük a tabellán. Tavaly az idény második felében bemutatott felzárkózásuknak köszönhetően végül a negyedik helyen zárták a szezont.

Idei első dobogós helyezésüket már Ausztráliában megszerezték, ahol Lando Norris haladt át harmadikként a célvonalon. Erős rajtjuknak köszönhetően már most 35 pont az előnyük a Mercedes előtt és Stella a Japán Nagydíj után elmondta, tartani is szeretnék ezt a helyet a rangsorban:

„Szerintem a tényeket és az adatokat elnézve, ha a harmadik helyet meg tudnánk tartani a bajnokságban és ezzel a McLarent tennénk meg a harmadik leggyorsabb autónak, az már egy komoly eredmény lenne a csapat számára.”

Stella azonban hangsúlyozta, akkora hangsúlyt nem fektetnek ennek a célnak az elérésére, hogy módosítsanak fejlesztési terveiken: „Ugyanakkor vannak pályák, mint ez, ahol akár a Ferrarival is versenyre kelhetünk, és azt mondjuk, miért ne? De őszintén, a Forma-1-ben csak úgy lehet gondolkodni, hogy az ember a lehető legtöbbet kiadja magából.”

„Csapatként megpróbálsz annyit fejleszteni az autón, amennyit lehetséges, kimaxolni a versenyhétvégéket, amennyire lehet és a végén nézed meg, hogy hol állsz. Nem sokat számítana számunkra, ha azt mondanánk, másodikak vagy elsők akarunk lenni, mert így is a lehető leggyorsabban fejlesztjük az autót.”

„Mondhatja az ember, hogy némi erőforrást átállít 2025-re és 2026-ra, de már eleve elég jó helyzetben vagyunk és elég erőforrásunk van arra a két évre. Kiegyensúlyozottak vagyunk és meglátjuk, hogy ez mire lesz jó a szezon végén. Miami után jönnek fejlesztések, akkor többet fogunk tudni arról, mire lehetünk jók.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL