hero image

F1-es büntetőpontok: hármas holtverseny az élen, Verstappen is köztük van

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

FORMA-1

Fontos bejelentés érkezett a magyarországi MotoGP-közvetítésekről

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

Motorsport.hu
2022/04/13 20:51
Mivel Lance Stroll és Cunoda Júki egy-egy büntetőpontja elévül, így hármas holtverseny lesz az élen a büntetőpontok terén az Emilia-Romagna Nagydíj előtt.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Forma-1 a hibrid-éra bemutatkozásával együtt vezette be a büntetőpontok rendszerét a sportban, a szabályzat szerint pedig egy büntetőpont 12 hónap elteltével évül el, és ha egy versenyző 12 hónapon belül 12 pontot gyűjt, akkor eltiltják egy versenytől.

Ez egyelőre egyik pilótának sem sikerült, az Emilia-Romagna Nagydíj előtt pedig hármas holtverseny lesz az élen ebben a tekintetben: mivel Stroll és Cunoda egy-egy pontja elévül, így Verstappennel együtt mindegyiküknek 7 büntetőpontja lesz.

Mögöttük „szorosan” Latifi következik 6 büntetőponttal, a Perez, Bottas, Norris hármasnak pedig 5 egység van a neve mellett az imolai forduló előtt, a többiek pedig kifejezetten messze vannak az eltiltástól.

A következő futam közel két hét múlva kerül megrendezésre Imolában, április 22. és 24. között, ahol idén először rendeznek sprintkvalifikációt, ami most már több pont gyűjtésére ad lehetőséget, mint tavaly.