hero image

F1: Piastri nyerte a katari sprintet, Max Verstappen háromszoros Forma-1-es világbajnok!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2023/10/07 20:22
Oscar Piastri karrierjének első F1-es futamgyőzelmét szerezte a 2023-as Forma-1-es Katari Nagydíj szombati sprintversenyén, miközben Sergio Perez kiesése után Max Verstappen egy második hellyel megszerezte a harmadik világbajnoki címét.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Oscar Piastri remekül kapta el a rajtot a katari sprinten, amely végül a lágy és közepes gumik közötti óriási különbségek miatt elképesztően izgalmasra sikeredett. Közvetlenül a rajt után már be is jött a biztonsági autó, miután Liam Lawson csúszott ki a bukótérbe a poros külső ívről.

Az újraindítás után a lágy gumikon a remekül rajtoló George Russell megelőzte Piastrit és átvette a vezetést, de a napjai az élen meg voltak számlálva a gyorsan kopó lágy gumik miatt, míg Russell mellett a két Ferrari is Verstappen és Norris elé került.

Mindeközben a középmezőnyben a szintén közepeseken rajtoló Sergio Perez is visszaesett, és keményen meg kellett küzdenie a pozíciókért, ez is lett a veszte: egyszerre próbálta a külső íven megelőzni az egymással csatázó Esteban Ocont és Nico Hülkenberget, de a francia pilóta ráhúzta a kormányt a Haasra, és belerongyolt Perezbe is.

Verstappennek ezután már csak célba kellett érnie ahhoz, hogy megszerezze a harmadik világbajnoki címét. Szerette volna futamgyőzelemmel ünnepelni a sikerét, de végül Piastri remek versenyzéssel megtartotta a vezetést, és az első (nem hivatalos) futamgyőzelmét szerezte a Forma-1-ben a Russellt és a Ferrarikat visszaelőző Verstappen és Norris előtt.