Az F1 technikai igazgatója, Pat Symonds úgy véli, hogy Fernando Alonso lenne a legjobb választás Lewis Hamilton pótlására a Mercedesnél, viszont egy fontos tényezőre is felhívta a figyelmet.

Lewis Hamilton távozása miatt felszabadul egy hely a Mercedesnél a 2025-ös szezonra, amely kapcsán Toto Wolff elmondta, nem fognak rohanni a döntéssel, és várnak néhány hónapot.

Az F1 technikai igazgatója, Pat Symonds pedig már javaslatot is tett arra, hogy kit ültessen a hétszeres világbajnok helyére az osztrák csapatfőnök: szerinte Alonso lenne a legjobb választás, azonban nem hosszú, hanem rövid távra.

„Igen, Fernandót raknám be, nagyon sokra tartom a srácot, szerintem elképesztően gyors. Ha a lehető legjobb eredményt akarnám elérni 2025-re, és ha azt akarnám, hogy olyan pilóta érkezzen, aki az új 2026-os autóval is segíteni tud, akkor Fernando az ember a feladatra.”

„Ugyanakkor van egy probléma is. George már néhány éve a csapatnál van, és azon gondolkozik, hogy mit tud tenni a jövőben, míg Fernando már mindent bizonyított.”

„Az emberek mindig alábecsülik a folytonosság értékét, ami egy nagyon fontos dolog, és ennek a biztosításához hosszú időre kell megtartanod a pilótáidat. Toto helyében leigazolnám Fernandót, de már a jövőbeli lépéseimre is gondolnék, mert ez sem lehet figyelmen kívül hagyni” – mondta a Beyond the Grid podcastben.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL