hero image

F1.com erősorrend: Hamilton jobb volt Russellnél Miamiban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/05/11 20:54
Az F1.com öt szakértője arra jutott, hogy Lewis Hamilton jobban teljesített Miamiban George Russellnél, és a balszerencse miatt végzett mögötte. A legjobb teljesítményt pedig Max Verstappennél látták.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Szokás szerint az F1.com öt szakértője előállt a frissített erősorrendjével. Ezúttal csak egy pilóta, a futamgyőztes Max Verstappen jutott 9 pont felé (9,2) a Miami Nagydíj után, míg a második legjobb teljesítményt Alex Albon (9) nyújtotta a szakértők szerint.

Nem panaszkodhat a pontszámára Leclerc (8,8), míg Hamilton 7,8 pontot kapott – a hétszeres világbajnok kapcsán kiemelték, hogy stratégiailag peches volt, ezért kapott több pontot, mint az előtte végző csapattársa.

Az ötödik Ocon lett (7,6), majd Sainz és Bottas (7,4-7,4), Russell (7,2), Perez (7) és a pontszerzésről a büntetése miatt lemaradó Alonso (6,8) következett, míg Gasly éppenhogy lemaradt a miami top 10-ről.

Összesítésben pedig továbbra is Verstappen áll az élen Leclerc előtt, Albon pedig három helyet javítva a harmadik helyre jött fel. Russell a negyedik helyre csúszott vissza, ezzel közvetlenül mercedeses elődje, Bottas előtt áll.

Hamilton maradt a 9. helyen, Ocon pedig ismét ott van a top 10-ben – az összesített állást a lenti képen tudjátok megnézni, a következő futam pedig szűk két hét múlva a Spanyol Nagydíj lesz.