hero image

F1.com: tényleg 5 tized lehet a Mercedes hátránya egy körön!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/03/19 20:55
A pénteki szabadedzésekből gyűjtött adatok alapján az F1.com szakértői arra jutottak, tényleg fél másodperc lehet a Mercedes hátránya az egykörös tempót nézve.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Egyelőre két szabadedzésen vagyunk túl a Forma-1 2022-es szezonját illetően, ahol az FP1-en Pierre Gasly, az FP2-n pedig Max Verstappen volt a leggyorsabb, az F1.com pedig szokásához híven a pénteki adatokat összegyűjtve megpróbálta szimulálni, milyen lehet a csapatok időmérő tempója.

Ez pedig – lévén új technikai szabályok érkeztek – a szokásosnál is nagyobb feladat, hiszen a legtöbb istálló még nem akarta felfedni, mi lakozik az autóikban, így rendkívül izgalmasnak ígérkezik az időmérő edzés.

Az F1.com szerint a Red Bull egykörös tempója lesz a leggyorsabb, mögöttük pedig szűk 2 tizedmásodperces különbséggel a Ferrari következik. A Mercedes hátrányát közel 5 tizedesre becsülik, majd az Alpine következik.

A középmezőny kifejezetten szoros lehet, az utolsó erőnek pedig a Williams tűnik a pénteki nap alapján, a 16 órától induló időmérőn pedig majd kiderül, hogy mennyire fest hasonlóan a valóság.